Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenOnderzoekPromoverenBursaal

Promoveren als bursaal

Promoveren als bursaal bij de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Er zijn diverse mogelijkheden voor het verkrijgen van een beurs. Informatie hierover vind je op Scholarships for PhD Programmes at the University of Groningen of bij de International Service Desk. De International Service Desk verstrekt ook algemene informatie aan (toekomstige) studenten over een verblijf aan de RUG.

Als je op een andere manier over een beurs of financiële mogelijkheden beschikt, kun je een promotievoorstel schrijven en met dit voorstel een promotor binnen onze faculteit benaderen. Als een promotor bereid gevonden is de promotie te begeleiden, kan het voorstel ingediend worden bij de toelatingscommissie van de promotie-opleiding. Voor het volgen van de opleiding betaal je collegegeld ( € 7.500 in 2007-2008; ongeveer € 9.500 in 2008-2009).

Het belangrijkste verschil tussen promovendi die als bursaal promoveren en zij die dat als werknemer doen is de rechtspositie. Informatie hier over vind je op rechtspositie van bursalen.

Promotieplaatsen voor bursalen worden onder andere bekend gemaakt in de rechterkolom van deze website.

Meer informatie over promoveren als bursaal bij de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is via het menu links op deze webpagina te benaderen.

Laatst gewijzigd:05 oktober 2018 12:09
printView this page in: English