Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPsychologieAanmelding

Masteropleiding Psychologie

Aanmelding per type vooropleiding | Wanneer dien je je te hebben aangemeld

Wanneer je gezien hebt dat je in principe in aanmerking zult komen voor toelating tot de Master Psychologie, kun je je aanmelden. Dat kan ook al voordat je daadwerkelijk je diploma hebt.

Afhankelijk van de vooropleiding verschilt de procedure van aanmelding. Let dus goed op dat je de juiste procedure volgt. In sommige gevallen moet je je eerst via studielink aanmelden, in andere gevallen via het formulier “Aanvraag voor toelating tot master Psychologie”.

In de tabel hieronder kun je opzoeken wat voor jou van toepassing is.
LET OP:

• Bij je aanmelding dien je duidelijk te maken welke track je kiest.
  • De tracks Clinical Psychology en Clinical Forensic Psychology and Victimology starten NIET in februari.

Aanmelding per type vooropleiding

Vooropleiding

Wijze van aanmelden

Bacheloropleiding Psychologie aan de RUG

Je meldt je aan via Studielink. Voor details zie de inschrijfprocedure masteropleiding Psychologie voor studenten met een RUG bachelor Psychologie.

NB Studielink is momenteel traag en slecht bereikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Wij raden je aan om het later nog eens te proberen. Kijk op info.studielink.nl voor de laatste informatie.

Bacheloropleiding Psychologie aan een andere Nederlandse universiteit

Vul het formulier Aanvraag voor toelating tot master Psychologie in; hiervoor heb je het volgende nodig:

• als je een diploma hebt behaald: gecertificeerde kopie van het diploma en een gecertificeerde cijferlijst
  • als je nog geen diploma hebt: brief van de eigen opleiding waarin de opleiding verklaart wat je nog moet doen en dat je naar verwachting op tijd zult afstuderen + cijferlijst van tot op heden behaalde resultaten
Meld je aan bij Studielink http://www.studielink.nl.

Andere universitaire Bacheloropleiding

Vul de checklist in

Vul het Formulier Aanvraag voor toelating tot master Psychologie in, hiervoor heb je het volgende nodig:

Buitenlandse universitaire bacheloropleiding (Psychologie en overige)

Deze aanmeldingsprocedure wordt alleen in het Engels beschreven:

Students who did their Bachelor study outside the Netherlands, have to apply for the master programme by means of the following procedure.

NOTE The website www.studielink.nl is currently not working properly. They are working hard to solve the problem. Please try to register later. For updates see info.studielink.nl.

First go to http://www.studielink.nl.
In Studielink, you first need to select, from the drop-down list of study programs, the specific track of the Master Psychology programme of the University of Groningen. After you have submitted your details in Studielink, you will receive an e-mail with the information necessary to activate your user account for OAS (the Online Application System used by the University of Groningen). In OAS you must again choose for the specific track of the master programme. See the following website for some guidance in OAS: http://www.rug.nl/education/international-students/application-procedure/.

Please upload the following documents in OAS:

• a certified copy of the (Bachelor) diploma on the basis of which you ask admission to our programme (both original language and translated in English); in case you do not have your diploma yet, upload a signed declaration by your university that you can be expected to graduate before the start of the Master programme
  • a certified copy of your transcript of records (both original language and translated in English)
  • a certified copy of your results for one of the mentioned English language tests (except for native speakers)
  • a copy of your passport or ID card
  • the filled out and documented checklist (please upload as a word file)

IMPORTANT: If any of these documents are missing, no decision can be made as to your admission!

If you have any doubts about your application, please contact us at: bss.msc.admission@rug.nl.

Bacheloropleiding HBO Toegepaste Psychologie

Vul formulier Aanvraag voor toelating tot master Psychologie in, hiervoor heb je het volgende nodig:

• het bewijs dat je voldoet aan de premaster ingangseis; het beheersen van Statistiek op eerstejaars universitair niveau
  • als je een Engelstalige track kiest: een bewijsstuk waaruit blijkt dat je voldoet aan de Engelse taaleisen. Als je zo’n bewijs nog niet hebt, moet je zorgen dat je dat wel hebt voor de start van de Masteropleiding
  • als je naast een HBO opleiding ook Universitaire vakken hebt gevolgd, maak dan een document met de omschrijving van deze vakken en een bewijs van het hebben gehaald van die vakken

Andere HBO-opleiding

Aanmelding niet mogelijk.

Wanneer dient u zich te hebben aangemeld?

Type student

Deadline aanmelding

Start opleiding

EU/EER studenten

15 november 2019

1 februari 2019 *

NIET EU/EER studenten

1 november 2019

1 februari 2019 *

EU/EER studenten

1 mei 2019

1 september 2019**

NIET EU/EER studenten

1 april 2019

1 september 2019**

Let op: Voor studenten met als vooropleiding de Bachelor Psychologie van de RUG geldt een verlengde deadline, klik hier.

Aanmeldingen voor de startdatum 1 februari worden vanaf 1 september in behandeling genomen. Aanmeldingen voor de startdatum 1 september worden vanaf 1 februari in behandeling genomen.

* De track Clinical Psychology en de track Clinical Forensic Psychology and Victimology starten niet op 1 februari.
** De premaster Psychologie start alleen in september.

Laatst gewijzigd:19 oktober 2018 12:23
printView this page in: English