Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesPsychology

Test- en Diagnostiekprijs 2019 Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie voor Lieke Voncken

29 april 2019

Lieke Voncken, promovendus bij de afdeling Psychometrie & Statistiek van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft de Test- en Diagnostiekprijs 2019 van de Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie ontvangen. De uitreiking vond plaats tijdens de voorjaarsconferentie van de NVN in Amsterdam. Zij kreeg de prijs vanwege haar bijdrage aan de neuropsychologische testontwikkeling. Lieke Voncken ontwikkelde een statistisch model voor de normering van neuropsychologische tests, en paste dit toe op verschillende tests die in de afgelopen jaren zijn uitgekomen (o.a. de IDS-2 intelligentietest en de COTAPP).

Lieke Voncken wordt tijdens haar promotietraject begeleid door promotores prof. dr. Marieke Timmerman en prof. dr. Casper Albers.

Meer inforamtie:

https://www.rug.nl/gmw/psychology/news/groningers-vertalen-unieke-ids-2-intelligentietest-naar-nederlands-situatie

https://www.boompsychologie.nl/cotapp

https://nvneuropsy.nl/prijzen/test-en-diagnostiekprijs/2019

Laatst gewijzigd:29 april 2019 07:23

Meer nieuws

 • 12 november 2019

  Twee winnaars Pieter Boekeprijs

  Voor het eerst in de geschiedenis van de Pieter Boekeprijs zijn er twee winnaars: Suzy Matthijssenvoor en David van den Berg.

 • 12 november 2019

  Emeritus Douwe Draaisma: ‘Een goed verhaal ga ik niet uit de weg’

  Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt vertelde Douwe Draaisma al in zijn boeken. Plotseling is hij zelf met emeritaat. Mathijs Deen sprak op Texel met de vorser van het autobiografisch geheugen, die het verstrijken van de tijd monter ondergaat...

 • 11 november 2019

  Met stiltes de publieke opinie veranderen?

  Sociaal psycholoog Namkje Koudenburg heeft een Early Career Award van de KNAW gekregen. Koudenburg onderzoekt welke invloed de microdynamiek van conversaties heeft op de publieke opinie.