Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws

Hoe selecteer je de beste studenten?

19 april 2017

Universiteiten selecteren graag studenten die de grootste kans hebben hun studie met succes te doorlopen. Methodes die bijvoorbeeld onderzoeken hoe groot de motivatie is, zijn niet zo betrouwbaar. Een aankomend student geeft dan niet altijd eerlijke antwoorden. Veel beter werkt proefstuderen. Promovenda Susan Niessen ontdekte dat deze selectievorm beter voorspelt of er een goede match is tussen studie en student. Behalve voor school- en studiekeuze wordt deze aanpak ook toegepast bij onder meer sollicitatieprocedures of aanvragen voor (sport)beurzen.

Meer informatie

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:01 oktober 2021 08:43
View this page in: English

Meer nieuws

  • 05 maart 2024

    'Ook grijze muizen kunnen creatief zijn'

    Organisatiepsycholoog Eric Rietzschel onderzoekt creativiteit op de werkvloer. Volgens hem helpt creativiteit ons om verder te komen, maar is er ook een negatieve kant.

  • 31 januari 2024

    Laura Batstra strijdt op social media tegen stoornisdenken 

    Hoogleraar orthopedagogiek Laura Batstra zet zich in tegen stoornisdenken en overmedicalisatie. Dat doet ze onder andere door posts op social media. Hoewel het soms vechten tegen de bierkaai lijkt, gelooft Batstra dat een hoop kleine acties...

  • 26 januari 2024

    Vader in de gevangenis: Wat voor impact heeft dat op het gezin?

    Hoewel zo’n 28.300 kinderen in Nederland een vader in de gevangenis hebben, is er slechts beperkt onderzoek naar de impact hiervan op het gezin gedaan. Socioloog Simon Venema − onderzoeker bij Verslavingszorg Noord Nederland en verbonden aan de...