Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPsychologieLokale initiatieven

Algemeen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) doet onderzoek naar de mening van mensen over het energiegebruik in het eigen huishouden en de buurt.

Het doel van dit onderzoek is om meer inzicht te krijgen in welke factoren van invloed zijn op energiegedrag. We willen onder andere nagaan of lokale energie-initiatieven invloed kunnen hebben op het energiegedrag van buurtbewoners en hun mening over energiegebruik.

Dit onderzoek wordt doorgevoerd in een aantal verschillende buurten in Nederland. Medewerkers van de Rijksuniversiteit vragen een steekproef van mensen in deze buurten om deel te nemen aan het onderzoek door een vragenlijst in te vullen. Om mogelijke veranderingen in opvattingen na te gaan, worden over een periode van één jaar drie vragenlijsten verdeeld, met een afstaand van ongeveer 6 maanden. Momenteel zijn twee van de drie fasen afgesloten. De derde en laatste vragenlijst wordt vanaf oktober 2016 verdeelt.

Gegevens en resultaten

Alle gegevens van deelnemers aan dit onderzoek worden geheel vertrouwelijk en anoniem verwerkt en zijn niet tot een persoon terug te leiden. De onderzoekers gebruiken daarvoor een individuele code om gegevens uit verschillende lijsten met elkaar te verbinden. Deelnemers aan het onderzoek kunnen op de hoogte blijven over de voortgang en de resultaten van het onderzoek via de website en email. In de categorie Nieuws op deze website kunnen geïnterviewde inzicht krijgen in eerste resultaten van het onderzoek.

Meer informatie over dit onderzoek

Als u deelnemer bent (of een vragenlijst van ons heeft ontvangen) over dit onderzoek, kunt u contact opnemen met de hoofdonderzoeker van der RuG, Daniel Sloot, via d.sloot@rug.nl

Laatst gewijzigd:27 oktober 2016 09:39
printOok beschikbaar in het: English