Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPsychologieLokale initiatieven

Algemeen

De Rijksuniversiteit Groningen heeft de afgelopen drie jaar onderzoek gedaan naar het succes van lokale energie-initiatieven.

Het doel van dit onderzoek was om meer inzicht te krijgen in welke factoren van invloed zijn op deelname aan lokale energie-initiatieven. Ook hebben we onderzocht of betrokkenheid bij lokale energie-initiatieven invloed kan hebben op het energiegedrag van deelnemers en andere buurtbewoners.

Dit onderzoek werd uitgevoerd in een aantal Buurkrachtbuurten in Nederland. Zowel deelnemers als niet-deelnemers aan Buurkracht hebben vragenlijsten ingevuld. Om inzicht te krijgen in veranderingen over tijd, werden vragenlijsten meerdere malen (maximaal 3 keer) in dezelfde buurten afgenomen.

Gegevens en resultaten

Alle gegevens van deelnemers aan dit onderzoek zijn geheel vertrouwelijk en anoniem verwerkt en zijn niet tot een persoon terug te leiden. Deelnemers aan het onderzoek kunnen op de hoogte blijven over de resultaten van het onderzoek via deze website. In de categorie Nieuws op deze website staat het eindrapport van het project. Dit rapport bevat informatie over de achtergrond, de methode, resultaten en belangrijkste conclusies van het onderzoek.

Meer informatie over dit onderzoek

Als u vragen heeft over dit onderzoek, kunt u ook contact opnemen met, Daniel Sloot, via d.sloot@rug.nl , die het onderzoek heeft uitgevoerd.

Laatst gewijzigd:26 april 2018 22:36
printView this page in: English