Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPsychologieOnderwijsAanmelding

Beslissing over toelating

Masteropleiding Psychologie

Uw aanmelding wordt zo snel mogelijk beoordeeld door de Toelatingscommissie. De beslissing kan drie uitkomsten hebben:

  1. direct toelaatbaar
  2. niet toelaatbaar
  3. voorwaardelijk toelaatbaar

In het laatste geval zal de voorwaarde zijn dat u nog een aantal vakken moet volgen en met succes moet afronden, hetgeen gewoonlijk binnen een jaar mogelijk is. In de brief die u hier dan over ontvangt zal precies zijn aangegeven om welke vakken het gaat. Deze vakken kunt u volgen in het kader van het premasterprogramma (verzorgd zowel in het Nederlands als in het Engels) dat jaarlijks start op 1 september. Voor HBO TP studenten is hiervoor een standaardpakket gemaakt, zie de Beschrijving van het standaardpremasterprogramma voor HBO TP studenten (voorlopige versie!)

Vaak zult u ook nog moeten voldoen aan de ingangseis voor de premaster, namelijk voldoende voorkennis van Statistiek. Hiertoe worden toetsen georganiseerd in het begin van de zomer, voorafgegaan door een stoomcursus Statistiek (in het Nederlands), zie http://spo-groningen.nl/statistiek-t-b-v-de-premaster-psychologie/

Daarnaast wordt online en in het Engels, een pakket met Algemene onderzoeksvaardigheden vakken verzorgd; het betreft Statistiek, Testtheorie, Onderzoeksmethodologie en Wetenschapstheorie. U kunt al deze vakken, of een deel ervan volgen bij SPO (zie http://spo-groningen.nl/bss-premaster-statistics-and-research-methodology/ ).

LET OP! Indien u vermoedt dat u dergelijke online vakken wilt volgen dient u zich ruim op tijd aan te melden, bij voorkeur kort na 1 december.

Neem voor vragen over de procedure van toelating contact op met het secretariaat van de Toelatingscommissie: toelatingscommissie.masterpsy@rug.nl.

Laatst gewijzigd:01 oktober 2018 15:07
printView this page in: English