Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPedagogische wetenschappen en OnderwijskundeOnderzoekResearch Centre PMDHan Nakken prijs

Han Nakken prijs 2012

Het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities van de afdeling Orthopedagogiek van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen looft iedere twee jaar, in samenwerking met de Stichting OOO, de Han Nakken Prijs uit voor de beste wetenschappelijke prestatie en de opmerkelijkste praktijkprestatie op het gebied van personen met Zeer Ernstig Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (ZEVMB).

Han Nakken prijs 2012

De winnaars van de Han Nakken prijs 2012 zijn: Vera Munde (wetenschapsprijs, RUG) en Paula Sterkenburg (praktijkprijs, VU). Informatie over de prijswinnaars staat vermeld in het persbericht dat verschenen is.

Uitreiking Han Nakken prijs 2012

De prijzen worden 7 december uitgereikt na de Han Nakken Lezing in de Senaatskamer van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen door juryvoorzitter prof.dr. A.J.J.M. (Wied) Ruijssenaars. De prijswinnaars zullen tijdens de uitreiking een korte inhoudelijke toelichting geven over hun inzending. Aan de prijs is een geldbedrag van € 2500 verbonden. Het officiële programma begint om 15.15 uur en wordt rond 17.00 uur afgesloten met een receptie in de Bruinszaal van het Academiegebouw.

Han Nakken lezing 2012

De Han Nakken lezing 2012 is uitgesproken door prof.dr. Herman P. Meininger, emeritus hoogleraar sociale integratie van mensen met een verstandelijke handicap op de Willem van den Bergh-leerstoel aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. De lezing was getiteld: "De moeite waard: mensen met ernstige meervoudige beperkingen en het goede leven. Ethische verkenningen in een grensgebied".

Han Nakken

De Han Nakken lezing en de Han Nakken prijs zijn een eerbetoon aan het werk van de in juli 2010 overleden prof. dr. Han Nakken. Hij wordt gezien als pionier op het gebied van onderzoek naar het verbeteren van zorg voor personen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. De lezing is een initiatief van het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities (PMD). Met dit initiatief wil het Centre het gedachtegoed van Nakken eren.

Jury 2012

Juryvoorzitter: Prof. dr. A.J.J.M. (Wied) Ruijssenaars, hoogleraar Orthopedagogiek Rijksuniversiteit Groningen

Vertegenwoordigers uit de wetenschap:

• Prof.dr. Bea Maes, hoogleraar Orthopedagogiek Katholieke Universiteit Leuven
  • Prof.dr. R.C.M. (Raoul) Hennekam, hoogleraar Kindergeneeskunde AMC Amsterdam
  • Dr. C.G.B. (Karel) Maathuis, kinderrevalidatiearts Centrum voor Revalidatie UMCG Groningen
Vertegenwoordigers uit de praktijk:
  • Willemien Vereijken, auteur boek 'Het syndroom van Ebel', Tijdschrift Lotje & Co
  • Drs. Marga Nieuwenhuijse,  directeur Stichting Omega
  • Anja Biemans, mede-oprichter van het eerste Rett Syndroom Netwerk