Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPedagogische wetenschappen en OnderwijskundeOnderzoekFoster Care Research Centre Groningen

Onderzoeksmagazine: Als pleegkind heb je écht wel wat te zeggen

29 mei 2017

Om kennisoverdracht te vergemakkelijken en een dialoog tot stand te brengen tussen onderzoek, beleid en praktijk, publiceert het Foster Care Research Centre Groningen Nederlandstalige onderzoeksmagazines. Deze worden gestuurd aan pleegzorgorganisaties in Nederland en Vlaanderen, en zijn online gratis toegankelijk voor geïnteresseerden.

Het eerste magazine heeft de titel: “ Als pleegkind heb je écht wel wat te zeggen ”. In dit magazine presenteren we het Behoeften Onderzoek Pleegkinderen (Project BOP). Project BOP brengt de psychosociale behoeften van pleegkinderen in kaart, zoals ze die zelf ervaren. Wij laten hen over hun ervaringen vertellen en geven u een kijkje in hun wereld. Welke behoeften hebben zij? Hoe verschillen jongeren van elkaar? Wat is de impact van seksueel misbruik op deze behoeften? Op deze en meer vragen wordt ingegaan vanuit het perspectief van jongeren, aangevuld met reflecties van pleegouders.

Wilt u als allereerste het volgende magazine lezen? Meld u dan hier aan voor nieuwsupdates.

Laatst gewijzigd:29 mei 2017 09:30
printOok beschikbaar in het: English