Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPedagogische wetenschappen en OnderwijskundeOnderzoekFoster Care Research Centre Groningen

Magazines

De onderzoeksresultaten van het Foster Care Research Centre Groningen zijn behalve interessant voor wetenschappers, juist ook interessant voor praktijk en beleid. Om kennisoverdracht te vergemakkelijken en om dialoog tot stand te brengen, publiceren we enkele Nederlandstalige onderzoeksmagazines. Deze zijn online gratis toegankelijk voor geïnteresseerden.

Project Iris

In het magazine "Het schip niet willen laten stranden" worden de belangrijkste resultaten van Project Iris gerapporteerd. In dit onderzoeksproject stonden de verhalen van pleeggezinnen centraal die zorgen voor een kind met een verleden van seksueel misbruik. Met real-life voorbeelden illustreren we waar deze pleegouders, pleegkinderen en eigen kinderen van pleegouders tegen aanlopen, wat ze hebben overwonnen en hoe ze het beste ondersteund kunnen worden.

Project BOP

In dit magazine worden de belangrijkste resultaten van het Behoefte Onderzoek Pleegkinderen gerapporteerd voor praktijk en beleid in Nederland en Vlaanderen. Project BOP brengt de psychosociale behoeften van pleegkinderen in kaart, zoals ze die zelf ervaren. Welke groepen jongeren kunnen we onderscheiden op basis van behoeften? Wat is de impact van seksueel misbruik op deze behoeften? Wanneer en waarom praten jongeren wel of niet over hun verleden? En wat zijn de fijnste herinneringen die jongeren koesteren aan hun tijd in pleegzorg?

Laatst gewijzigd:26 april 2018 16:09
printView this page in: English