Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPedagogische wetenschappen en Onderwijskunde

Han Nakken prijs 2018 opengesteld. Wetenschaps- en Praktijkprijs op gebied van personen met Zeer Ernstig Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (ZEVMB)

26 februari 2018
Kirsten van den Bosch krijgt Han Nakken Prijs 2016

De Han Nakken prijs 2018 is opengesteld. Deze tweejaarlijkse prijs is bedoeld voor de beste wetenschappelijke prestatie en de opmerkelijkste praktijkprestatie op het gebied van personen met Zeer Ernstig Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (ZEVMB) en wordt uitgeloofd door het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities van de afdeling Orthopedagogiek van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met de Stichting OOO. Kandidaten kunnen zich tot 30 juni 2018 aanmelden.

Insturen tot 30 juni 2018

Kandidaten kunnen zich tot 30 juni 2018 aanmelden voor de wetenschappelijke prijs en voor de praktijkprijs. Voor de wetenschappelijke prijs geldt dat de publicatie tussen 1 juli 2016 en 30 juni 2018 in een wetenschappelijk tijdschrift of andere forum heeft plaats gehad of gaat plaatsvinden en dat de eerste auteur in Nederland of Vlaanderen werkzaam moet zijn. Deze periode geldt ook voor de praktijkprestatie en ook hiervoor geldt dat de eerste verantwoordelijke werkzaam moet zijn in Nederland of Vlaanderen. De jury beoordeelt de inzendingen van de praktijkprijs op originaliteit, wetenschappelijke onderbouwing, overdraagbaarheid, toepasbaarheid en de mate waarin het een oplossing biedt voor de doelgroep.

Prijsuitreiking en lezing

De Han Nakken prijs 2018 wordt uitgereikt op vrijdagmiddag 14 december 2018 in het Van Swinderen Huys Groningen. Drs. Kees Erends, lid raad van bestuur van 's-Heerenloo zal de Han Nakken lezing verzorgen.

Han Nakken

De Han Nakken lezing en de Han Nakken prijzen zijn een eerbetoon aan het werk van de in juli 2010 overleden prof. dr. Han Nakken. Hij wordt gezien als pionier op het gebied van onderzoek naar het verbeteren van zorg voor personen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. De lezing is een initiatief van het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities (PMD). Met dit initiatief wil het Centre het gedachtegoed van Han Nakken eren. Dit jaar wordt de Han Nakkenprijs voor de vijfde maal uitgereikt.

Laatst gewijzigd:12 maart 2018 09:54

Meer nieuws