Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen PedOn

Expertisecentrum EMB als brug tussen wetenschap en praktijk

Actuele kennis en expertise over de zorg aan mensen met EMB onder één dak
03 juni 2016
Opening Expertisecentrum EMB tijdens het congres EMB Today op 2 juni (foto www.4fotos.eu)

Bij Expertisecentrum EMB is wetenschappelijke kennis en expertise over de ondersteuning aan mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (EMB) samengebracht onder één dak. Deze kennis is nu toegankelijk voor iedereen die hier interesse in heeft. Expertisecentrum EMB is een samenwerking tussen de 's Heeren Loo Zorggroep en de Rijksuniversiteit Groningen, basiseenheid Orthopedagogiek. Het Expertisecentrum EMB is gelanceerd tijdens het congres EMB Today op 2 juni jl. Met dit congres brachten de ’s Heeren Loo Zorggroep en de Rijksuniversiteit Groningen wetenschap en praktijk bij elkaar.

Wetenschappelijke kennis in dienst van de praktijk

De ’s Heeren Loo Zorggroep en de Rijksuniversiteit Groningen stellen hun kennis beschikbaar. Aan ouders, die vragen hebben over methoden en ondersteuningsmogelijkheden. En aan professionals, die training willen en op zoek zijn naar de laatste wetenschappelijke kennis. Het Expertisecentrum EMB richt zich op training, consultatie en ontwikkeling en toepassing van wetenschappelijke kennis. Carla Vlaskamp, emeritus hoogleraar Orthopedagogiek: “het Expertisecentrum EMB is een knooppunt waar wetenschappelijke kennis, praktijkkennis en vooral ook de kennis van de familie samen wordt gebracht. Nu we dit op een goede manier vormgeven, zetten we een hele grote stap voorwaarts.”

Academische werkplaats

De samenwerking tussen de ’s Heeren Loo Zorggroep en de Rijksuniversiteit Groningen krijgt vorm in een zogenaamde ‘academische werkplaats’. Hier doen zij praktijkgericht onderzoek op het gebied van vraagstukken binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg. En met name voor de mensen met een ernstig meervoudige beperking.

Meer informatie

Vanaf donderdag 2 juni is de website van Expertisecentrum EMB online: http://expertisecentrumemb.sheerenloo.nl. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen via 0800 – 3 555 555 of info sheerenloo.nl.

Laatst gewijzigd:05 april 2019 11:17

Meer nieuws

  • 05 maart 2024

    'Ook grijze muizen kunnen creatief zijn'

    Organisatiepsycholoog Eric Rietzschel onderzoekt creativiteit op de werkvloer. Volgens hem helpt creativiteit ons om verder te komen, maar is er ook een negatieve kant.

  • 31 januari 2024

    Laura Batstra strijdt op social media tegen stoornisdenken 

    Hoogleraar orthopedagogiek Laura Batstra zet zich in tegen stoornisdenken en overmedicalisatie. Dat doet ze onder andere door posts op social media. Hoewel het soms vechten tegen de bierkaai lijkt, gelooft Batstra dat een hoop kleine acties...

  • 26 januari 2024

    Vader in de gevangenis: Wat voor impact heeft dat op het gezin?

    Hoewel zo’n 28.300 kinderen in Nederland een vader in de gevangenis hebben, is er slechts beperkt onderzoek naar de impact hiervan op het gezin gedaan. Socioloog Simon Venema − onderzoeker bij Verslavingszorg Noord Nederland en verbonden aan de...