Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen PedOn

Prof. dr. Anne Gauthier ontvangt IUSSP-Mattei Dogan Foundation Award for Comparative Research in Demography

19 januari 2018
Prof. dr. Anne Gauthier

Prof. dr. Anne Gauthier heeft de IUSSP-Mattei Dogan Foundation Award for Comparative Research in Demography ontvangen tijdens de IUSSP International Population Conference. Anne Gauthier is Honorair Professor Vergelijkende Gezinsstudies aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en als onderzoeker verbonden aan het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI). Zij doet onderzoek op het gebied van gezinsbeleid en is binnen NIDI projectleider van het Generations & Gender Programme (GGP).

De award wordt elke vier jaar uitgereikt aan een 'high international renown scientist for the contribution of his or her work to the development of studies of population that draw on perspectives of different disciplines and for the importance that this work has accorded to international comparisons'.

NIDI

Het NIDI doet onderzoek naar bevolkingsvraagstukken (demografie) en ontsluit demografische kennis voor gebruikers in de wetenschap, het beleid en de samenleving. Het NIDI is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en is geaffilieerd met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).


Laatst gewijzigd:10 augustus 2023 10:42
View this page in: English

Meer nieuws

  • 05 maart 2024

    'Ook grijze muizen kunnen creatief zijn'

    Organisatiepsycholoog Eric Rietzschel onderzoekt creativiteit op de werkvloer. Volgens hem helpt creativiteit ons om verder te komen, maar is er ook een negatieve kant.

  • 31 januari 2024

    Laura Batstra strijdt op social media tegen stoornisdenken 

    Hoogleraar orthopedagogiek Laura Batstra zet zich in tegen stoornisdenken en overmedicalisatie. Dat doet ze onder andere door posts op social media. Hoewel het soms vechten tegen de bierkaai lijkt, gelooft Batstra dat een hoop kleine acties...

  • 26 januari 2024

    Vader in de gevangenis: Wat voor impact heeft dat op het gezin?

    Hoewel zo’n 28.300 kinderen in Nederland een vader in de gevangenis hebben, is er slechts beperkt onderzoek naar de impact hiervan op het gezin gedaan. Socioloog Simon Venema − onderzoeker bij Verslavingszorg Noord Nederland en verbonden aan de...