Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPedagogische wetenschappen en Onderwijskunde50 jaar orthopedagogiekFoto's

2018

Donderdag 18 januari 2018 was een 40 tal medewerkers bijeen tijdens een door het dagelijks bestuur van Orthopedagogiek georganiseerde borrel. Een moment waar ieder jaar terug wordt geblikt op het vorige jaar en gesproken wordt over verwachtingen en leuke dingen die er in het nieuwe jaar zijn te verwachten.

Na een moeilijke periode die Orthopedagogiek in 2017, ondermeer met een visitatie onderwijs, heeft meegemaakt, had voorzitter Prof. Dr. Hans Grietens zijn nieuwjaarstoespraak geschreven rond het thema: ‘We zijn er nog’. De bijeenkomst werd gehouden in het  Goudkantoor op de Grote Markt, misschien wel het mooiste gebouw van Groningen waar vroeger de belastingen werden geïnd. Of de keuze daarom op het Goudkantoor viel met de gedachte er valt nog een aardig duit te halen, is niet duidelijk.

Op donderdag 15 februari 2018 organiseerde de Studievereniging ODIOM in samenwerking met Alumnivereniging Orthopedagogiek, Alumnivereniging Onderwijskunde (AVOG), Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB) en de gerelateerde opleidingen een avond voor masterstudenten, net afgestudeerden en langer afgestudeerden van de studies Pedagogische Wetenschappen, Onderwijskunde, de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs en het Schakelprogramma.

De avond begon met een lezing van Carlijn van der Berg, werkzaam in de jeugdzorg als orthopedagoge. Vervolgens sprak Hilde Hacquebord, oprichter van Diataal, over hoe je een eigen bedrijf kunt opzetten en uitbouwen. Hilde studeerde naast Letteren ook Onderwijskunde. Aansluitend was er een netwerkborrel. Tijdens deze borrel waren ondermeer de volgende organisaties vertegenwoordigd: Accare, Randstad, Succes for All, Stichting Amigo en anderen met eventuele banen en/of werk(ervarings)plekken  om in gesprek te gaan met de masterstudenten en alumni.

De bijeenkomst vond plaats in de Marie Lokezaal in het Harmoniecomplex en namens de Alumni Vereniging Orthopedagogiek waren Jana en Hans Knot aanwezig.

Het was al weken van tevoren aangekondigd, ‘dinsdag 13 maart om kwart na 1 in de middag allen zoveel mogelijk aanwezig zijn op het schoolplein achter het gebouw Grote Rozenstraat 38.’ Het plein waar in de tijd dat het Eerste Christelijke HBS in het pand was gevestigd, vele klassenfoto’s zijn er gemaakt, die met regelmaat op de site van ‘Je bent een stadjer’ via de sociale media voorbijkomen.

De Orthopedagogiek medewerkers zijn zo veel mogelijk aangetreden om de twee jaarlijkse groepsfoto tot een succes te maken. Vanuit alle hoeken van het gebouw en bijgebouw, als een zwerm vogels, traden ze aan om ook op de nieuwe groepsfoto voor eeuwig te worden vastgelegd. De groep is echter zo groot geworden dat het praktisch onmogelijk is om eenieder goed zichtbaar in beeld te krijgen. Misschien een volgende keer twee van die tuinmeubels naast elkaar zetten zodat er meer mensen in de hoogte zich kunnen opstellen. Voor sommigen zal het een zoekplaatje zijn om bijvoorbeeld Hans Grietens, de er toch echt op staat, te vinden.

Foto: Jana Knot – Dickscheit.

Orthopedagogiek 2018
Orthopedagogiek 2018
Laatst gewijzigd:20 maart 2018 13:59