Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenOrganisatieBestuur en CommissiesFaculteitsraad

Informatie voor studenten

Maar wat houdt de faculteitsraad nu echt in?

Je begint als student je faculteitsraadjaar met het schrijven van een beleidsplan. Hierin worden alle plannen worden uiteengezet die jij en de andere studenten willen bereiken. In het jaar 2012/2013 hebben de studenten van de faculteitsraad zich onder andere ingezet voor meer computers op de faculteit en voor internationalisering. Ook waren de studenten betrokken bij de invoering van het bindend studie advies op de faculteit.

Eind september beginnen de eerste officiële faculteitsraadvergaderingen, die altijd op dinsdagmiddag plaatsvinden. Het draait allemaal om de hoofdvergaderingen. In deze vergadering discussieer je, samen met de personeelsleden van de faculteitsraad, met het faculteitsbestuur over zaken die jullie als faculteitsraad willen bereiken. Je bereidt de hoofdvergadering de week van tevoren voor in de voorvergadering. Het eerste gedeelte van de voorvergadering is alleen met studenten, het tweede gedeelte komen de studenten en personeelsleden van de faculteitsraad bijeen. De studentadviseur van het faculteitsbestuur en één of meerdere leden van de universiteitsraad zijn ook vaak bij deze vergadering aanwezig. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat de hoofdvergaderingen soepeler lopen. De week na de hoofdvergadering bespreek je de hoofdvergadering na om deze te evalueren en allerlei zaken af te handelen. De week na de navergadering kom je tot slot bijeen met je werkgroep. In een werkgroep behandel je alle punten rondom een specifiek onderwerp en worden plannen uit het beleidsplan in werking gezet. In het jaar 2009/2010 waren er twee werkgroepen: Educatie & Communicatie en Internationalisering. Elke maand vindt deze cyclus van vergaderingen plaats: een voor-, hoofd-, na- en werkgroepvergadering. Je hebt als faculteitsraadlid dus elke week een vergadering.

Tijdens je faculteitsraadjaar ben je erg betrokken bij de faculteit: je hebt veel contact met docenten en met het faculteitsbestuur en bovendien krijg je de mogelijkheid om je mening te geven over alles dat speelt op de faculteit. Hiernaast ben je de vertegenwoordiging van alle studenten op de faculteit. Naast elke week vergaderen ga je ook af en toe naar leuke borrels toe of doe je gezellige activiteiten met de andere studenten in de faculteitsraad.

Voor meer informatie kun je altijd mailen naar faculteitsraad.gmw@rug.nl
Laatst gewijzigd:07 maart 2016 17:11
printView this page in: English