Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenOnderwijs GMWMatchingsprocedures

Psychologie (nl)

matchingsprocedure voor de Nederlandstalige bachelor Psychologie

Matching

De matching is verplicht voor alle Nederlandse aspirant studenten. Voor internationale aspirant studenten is de matching optioneel, maar wel sterk aanbevolen.

Datum en locatie

Op zaterdag 9 juni 2018 vindt de matching van de bacheloropleiding Psychologie plaats in de tentamenhal van de Rijksuniversiteit Groningen.

Deelname

Nederlandse aspirant studenten dienen fysiek aanwezig te zijn in Groningen op 9 juni. Ben je niet-Nederlands dan mag je de matching ook online doen. Dit kan via het online matching formulier voor internationale studenten. Wij adviseren echter ook niet-Nederlandse aspirant studenten om op 9 juni naar Groningen te komen om fysiek deel te nemen aan de matching en alvast de sfeer van de stad te proeven en hoe het is om hier te studeren. Neem contact op via psychology@rug.nl.

Tentamens

Tijdens de matchingsdag maak je drie kleine tentamens over onderwerpen die ook tijdens je studie aan bod komen, en waarop je je thuis van tevoren kunt voorbereiden. Elk examen duurt 45 minuten. Tussen elk examen zit een pauze van 15 minuten. Kijk hieronder om te zien hoe je je op elk van de onderwerpen kunt voorbereiden.

Onderwerpen

De examens gaan over de volgende onderwerpen

  • Biologische psychologie

Dit examen gaat over de hoofdstukken 2 en 11 van Michael Gazzaniga's boek Psychological Science.

  • Statistiek

Behalve voorbereidend materiaal voor dit examen, kun je ook de uitwerkingen van de opgaven downloaden.

  • Psychologie en de hersenen
Kijk het college 'Biopsychology' door dr. Mark Nieuwenstein.

Noodprocedure bij gegronde afwezigheid

Voor Nederlandse aspirant-studenten, geldt dat wanneer zij kunnen aantonen dat zij op 9 juni met gegronde reden niet aanwezig kunnen zijn, er een noodprocedure bestaat waarbij zij de tentamens online kunnen maken. Stuur in dit geval een e-mail met je reden en het bewijs hiervan naar psychology@rug.nl.

Resultaten

Een aantal weken na de matchingsdag krijg je de resultaten en een studieadvies per e-mail toegestuurd. Dit studieadvies kan zowel positief als negatief zijn, maar onthou dat het slechts een advies is en er geen consequenties aan verbonden zijn. Het advies geeft je echter wel een goede indicatie van je kansen om de opleiding psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen succesvol af te ronden.

Laatst gewijzigd:29 maart 2018 17:00