Over onsFaculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Conference of Behavioral and Social Sciences (CoBSS)

CoBSS - 28 februari 2013

Op 28 februari 2013 werd de eerste Conference of Behavioral and Social Sciences (CoBSS) georganiseerd, een intrafacultair congres met de drie studieverenigingen van de faculteit GMW. Het thema was: OUR UNLIMITED SOCIETY, A CHALLENGE FOR HUMANITY. Sprekers waren onder andere Trudy Dehue, filosoof Bas Haring, Martin Sitalsing (hoofd Bureau Jeugdzorg Groningen), criminoloog Tina Kretschmer, Laura Batstra en schrijfster Joke Hermsen. De dagvoorzitter was oud-burgemeester van Groningen en bijzonder hoogleraar Jacques Wallage.

Oorsprong

Op de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen zijn drie studieverenigingen, namelijk Psychologie (VIP), Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde (ODIOM) en Sociologie (Sociëtas). In 2009 is het idee opgevat om in samenwerking met de faculteit een groot, overkoepelend congres te organiseren dat interessant was voor zowel studenten als medewerkers. Het congres moest toegankelijk zijn voor alle geïnteresseerden in psychologie, pedagogiek & onderwijskunde en sociologie. Dit idee werd goed ontvangen en er werd een start gemaakt met het vormen van een commissie en het voorbereiden van het intrafacultair congres.

Doelen

Door het organiseren van een overkoepelend Engelstalig congres voor alle studies van de faculteit GMW wordt getracht de banden van de facultaire academische gemeenschap te versterken. CoBBS biedt de congresbezoeker de mogelijkheid een kijkje te nemen over de grenzen van het eigen vakgebied. De onderwerpen die aan bod komen worden vanuit verschillende hoeken belicht om zo het blikveld van de bezoeker te verruimen.

Laatst gewijzigd:01 oktober 2013 15:08
printView this page in: English