Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social Sciences50 jaar

4 september: 50 jaar GMW

poster
poster

Op 4 september 2014 opent de faculteit GMW het academische jaar. Dit jaar heeft de opening een bijzonder karakter. De faculteit bestaat 50 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt er een jubileumboek en wordt de opening grootser aangepakt. De Keynote wordt verzorgt door socioloog Paul Schnabel, oud-directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en kroonlid van de SER.

Keynote Paul Schnabel

Paul Schnabel, oud-directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en kroonlid van de SER, verzorgt dit jaar de keynote. Schnabel, socioloog, is Universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht en Vertrouwenspersoon Wetenschappelijke Integriteit. Hij was van 1998 tot 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en in die jaren rekende De Volkskrant hem tot de tien meest invloedrijke mensen van Nederland. Sinds zijn pensionering is hij onder andere kroonlid van de SER en commissaris van ING Nederland. Verder is hij penningmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest, voorzitter van het Duitsland Instituut, van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en van de beurzencommissie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Jubileumboek

Tijdens de opening van het facultaire academische jaar wordt het jubileumboek 'Over professoren
Een halve eeuw psychologie, pedagogiek en sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen'
gepresenteert. Het boek schetst een geschiedenis van de faculteit aan de hand van een overzichtshoofdstuk en negen biografische portretten van illustere, bevlogen en spraakmakende pioniers: de psychologen J. Th. Snijders, B.J. Kouwer en W.K.B. Hofstee; de pedagogen H. Nieuwenhuis, W.J. Bladergroen en L. van Gelder en de sociologen P.J. Bouman, I. Gadourek en S.M. Lindenberg. Het laat aan de hand van foto’s en toegankelijke teksten zien hoe de geportretteerde hoogleraren opereerden in de context van hun tijd, welke barrières ze moesten slechten en wat ze bijdroegen aan de ontwikkeling van hun vakgebied.

Laatst gewijzigd:12 augustus 2014 09:09