Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Godgeleerdheid en GodsdienstwetenschapOrganisatieBureau en DienstenFunctioneren en welzijn

Arbo- en Milieu

Arbo en Milieu

Medewerkers en studenten van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap kunnen vragen die arbo of milieu betreffen voorleggen aan Willeke van de Pol, arbo- en milieucoördinator.

KANS / RSI

KANS betekent Klachten Arm Nek Schouders en vervangt de vroegere term RSI.

De RUG wil voorkomen dat medewerkers en studenten klachten ontwikkelen door beeldschermwerk.

Daarom worden werkplekken ergonomisch ingericht en is voorlichtingsmateriaal beschikbaar.

Op de universitaire werkplek voor medewerkers en studenten is ( in de map Tools & Utilities) de Beeldscherm Veiligheids Trainer beschikbaar, een voorlichtingsprogramma over het voorkomen van KANS/RSI.

In dezelfde map vindt u het pauzeprogramma Workrave dat eenmalig geïnstalleerd kan worden. Workrave is een simpel, intelligent programma dat geheel naar eigen voorkeur ingesteld kan worden.

Voor de arbocatalogus van de universiteiten in Nederland is een test ontwikkeld waar een ieder kan checken of de eigen werkplek goed is ingericht: http://www.kanstest.nl/

Ben je medewerker of bursaal bij de faculteit en wil je weten of je bureaustoel goed is afgesteld, of je tafel misschien te hoog staat, wat de beste werkhouding is etc.? Maak dan een afspraak met Willeke (5591): zij komt graag even langs om een en ander met je te bekijken. Je kunt natuurlijk alvast een kijkje nemen in de folder: Zitten Doe Je Zo / To Sit Or Not To Sit .

De RUG heeft een eigen Arbo- en Milieudienst met een eigen site. Binnen de AMD is een verscheidenheid aan specialistische deskundigheid aanwezig op het gebied van arbeid en organisatie, ziekteverzuim, bedrijfsmaatschappelijk werk, bedrijfsgezondheid, arbeidshygiëne en ergonomie, milieu, bedrijfsveiligheid en stralingshygiëne.

> lees verder

Bedrijfsmaatschappelijk werk verleent deskundige hulp om met problemen en belemmeringen die een goed functioneren in de werksituatie in de weg staan om te gaan en naar een oplossing te zoeken.

> lees verder

Bureau Vertrouwenspersoon: Studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen kunnen Bureau Vertrouwenspersoon inschakelen wanneer ze met ongewenst gedrag (waaronder stalking) of ongelijke behandeling te maken krijgen. Medewerkers kunnen ook contact opnemen met de vertrouwenspersoon wanneer ze tegen conflicten in de werksituatie aanlopen. De vertrouwenspersoon is onafhankelijk en heeft toegang tot alle noodzakelijke informatie.

> lees verder

De studentenpsychologen bieden individuele gesprekken, groepstherapieën en zelfhulpmateriaal. Het hoeft niet bij voorbaat helder en duidelijk te zijn wat je dwarszit om een afspraak te maken met een van de studentenpsychologen.

> lees verder

Kamer            006

Telefoon         050 363 5591

Aanwezig van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 17.00 uur

Laatst gewijzigd:19 januari 2017 10:54
printView this page in: English