Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Godgeleerdheid en GodsdienstwetenschapNieuwsarchiefNieuws in 2012

Mis! Middeleeuwse kerkinterieurs in Groningen en Ostfriesland

affiche

In Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum zal de komende maanden de tentoonstelling "Mis! Middeleeuwse kerkinterieurs in Groningen en Ostfriesland", te zien zijn. Dit betreft een gezamenlijk project van het genoemde museum met het Schlossmuseum in Jever (Dld.) en het Instituut voor Christelijk Cultureel Erfgoed aan onze faculteit, dat financieel werd ondersteund door de Eems Dollard Regio (EDR).

De tentoonstelling zal officieel geopend worden op vrijdag 23 maart om 16 uur in de Hervormde Kerk van Warffum (schuin tegenover het museum, ingang a/d Torenstraat). Bij die gelegenheid zal ook het eerste exemplaar van het begeleidende boek (samengesteld door ondergetekende) worden aangeboden aan Mgr. dr. Gerardus J.N. de Korte, bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Na het officiële programma is er gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken onder het genot van een glas wijn.

Warffum is vanuit Groningen goed per trein bereikbaar. Het Openluchtmuseum bevindt zich aan de Schoolstraat 4, op ca. 5-10 minuten lopen vanaf het station. De tentoonstelling is vanaf 24 maart t/m 28 mei voor het publiek toegankelijk. Te zien zijn ca. 40 originele objecten uit kerken en musea aan beide zijden van de Nederlands-Duitse grens, en ca. 30 fotopanelen met opnames van middeleeuwse kerkinterieurs. Het museum is op dinsdag t/m zaterdag geopend van 10-17 uur en op zondagen van 13-17 uur. Van harte aanbevolen!

Laatst gewijzigd:19 mei 2016 14:43