Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Godgeleerdheid en GodsdienstwetenschapOnderwijs

Studiebegeleiding

Studeren aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap is intensief en eist wel enige discipline en inzet. Je studieboeken zijn vaak in het Engels. Je krijgt in korte tijd veel studiestof te verwerken. Je moet zelfstandig leren werken.

Als eerstejaars heb je steun aan je mentorgroep. Twee mentoren – dat zijn ouderejaarsstudenten - kunnen je helpen met vragen waarmee je misschien niet direct naar een docent stapt. Zij hebben zelf de vakken al gevolgd. Zodoende kunnen ze tips geven over hoe je je studie het beste kunt aanpakken. Met je mentorgroep ga je ook naar disputen, borrels, debatten, filmavonden of onderneem je andere activiteiten.

Voor vragen op het gebied van de opleiding kun je bij de studieadviseur terecht. Zij kan je helpen met het maken van een tentamenplanning. Zij kan je ook advies geven, bijvoorbeeld wanneer je onvoldoende inschrijftijd hebt of wanneer je vrijstelling wilt aanvragen voor bepaalde vakken. Ook voor persoonlijke zaken kun je een gesprek met de studieadviseur aanvragen. Zij heeft een onafhankelijke positie en behandelt een gesprek met jou vertrouwelijk.

Bij complexere zaken kun je een gesprek aanvragen met een studentendecaan.

Voor algemene of financiële vragen kun je contact opnemen met de Centrale Studenten Balie.

Laatst gewijzigd:18 juli 2017 16:37
printView this page in: English