Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderwijszakenProgrammes for international students

More news

Gronings iGEM-team beste van Europa
Wanneer:09 oktober 2012

Een team van elf studenten van de Rijksuniversiteit Groningen is zondag in Amsterdam kampioen geworden in de Europese iGEM-competitie. Daarmee hebben ze zich geplaatst voor de finale van de International Genetically Engineered Machine competition (iGEM) in Boston. Over de hele wereld doen 170 teams mee aan de wedstrijd ,die als doel heeft om een bacterie met biotechnologie om te bouwen voor een praktisch doel.

Snellere ontwikkeling geneesmiddelen dankzij inpak-RNA
Wanneer:23 juli 2012

Wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen hebben gedemonstreerd hoe de ontwikkeling van geneesmiddelen is te versnellen met algemeen toepasbare technieken. Door moleculen in te pakken met RNA slaagden zij erin selectieve aanpassingen te maken aan een aminoglycoside antibioticum. Het ontwikkelen en uitvoeren van zo’n aanpassing vergt met klassieke chemische technieken ongeveer twee jaar. De nieuwe techniek met RNA kort dat in tot twee à drie maanden. Dit resultaat is op 22 juli online gepubliceerd in het tijdschrift Nature Chemistry.

Twee ERC Starting Grants voor  Levenswetenschappen
Wanneer:17 juli 2012
Dr. Eugene Berezikov en dr. Frank Dekker hebben een European Research Council Starting Grant gekregen in het domein Levenswetenschappen. Het betreft een prestigieuze persoonsgebonden beurs van de EU voor innovatief onderzoek.
Beter begrip van kunstmatige fotosynthese
Wanneer:02 juli 2012

Planten maken via fotosynthese van zonlicht direct brandstof. Er bestaan kunstmatige nanobuisjes die werking van het fotosynthese-systeem deels nabootsen. Onderzoek van Groningse natuurkundigen, samen met collega’s uit Duitsland en de VS, laat zien hoe deze buisjes precies werken. Dat is van belang voor het ontwerpen van kunstmatige fotosynthesesystemen die zonlicht direct omzetten in iets wat in de brandstoftank kan. In een artikel dat op 1 juli als voorpublicatie op de website van het tijdschrift Nature Chemistry is gezet, onthullen de onderzoekers hoe nanobuisjes, die bestaan uit op elkaar gepakte kleurstofmoleculen, lichtenergie verwerken.

2,3 miljoen euro uit NWO-groot naar TU Delft, RUG en TU/e voor bouwen innovatieve neutronenmicroscoop
Wanneer:12 juni 2012
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft vandaag bekend gemaakt dat de Technische Universiteit Delft, de Rijksuniversiteit Groningen en de Technische Universiteit Eindhoven een gezamenlijke subsidie van 2,3 miljoen euro ontvangen uit het programma Investeringen NWO-groot voor het bouwen van een innovatieve neutronenmicroscoop.
Braziliaanse Science without Borders subsidie voor twee onderzoeksgroepen
Wanneer:07 juni 2012
De Braziliaanse overheid geeft twee onderzoeksgroepen van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen een subsidie om de samenwerking met collega’s van de Universidade de São Paulo (USP) uit te breiden.
Application fee
Wanneer:01 oktober 2011

As of October 2011 Faculty of Mathematics and Natural Sciences charges application fee for application for the academic year 2012-2013. All students with a non-Dutch diploma who want to study at the Faculty of Mathematics and Natural Sciences have to pay this application fee. Study abroad /exchange students do not have to pay an application fee.