Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringNieuwbouw: Feringa Building

Gebouwnaam Zernikeborg overgedragen aan FSE

02 september 2014

Op dinsdag 2 september is gebouwnaam Zernikeborg officieel overgedragen aan de Faculty of Science and Engineering. Onder begeleiding van een brassbandje bracht een CIT-delegatie de gebouwletters naar de ingang van Nijenborgh 4. CIT-directeur Tjeerd Willem Hobma heeft de naam vervolgens overgedragen aan de Dick Veldhuis, Ph-Middelen van FSE.

Zernikeborg voor nieuwbouw FSE
De naam Zernikeborg is bestemd voor de nieuwbouw van FSE, die in 2015 van start zal gaan. Omdat de naam Zernike als beroemd natuurkundige en Nobelprijswinnaar onlosmakelijk verbonden is aan de natuurwetenschappen, is in overleg met de oude eigenaar (het CIT) besloten om de naam Zernikeborg over te dragen aan FSE.

Smitsborg: nieuwe naam CIT-gebouw
Jan de Jeu, vicevoorzitter van CvB, was ook bij de ludieke happening aanwezig en onthulde aansluitend de nieuwe naam van het CIT-gebouw: Smitsborg. Deze naam is via een prijsvraag tot stand gekomen. Maar liefst drie gelukkige prijswinnaars hadden deze naam aangedragen.

_______________________________________

Feringa Building | New building for FSE

More info? Visit external website or My University

Laatst gewijzigd:10 februari 2017 14:51
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...