Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderwijszakenBèta-bachelor studiekiezersOver studeren

Erik Stegerhoek

Lid van de Universiteitsraad

‘Ik heb verschillende dingen naast mijn studie gedaan. Zo zat ik in de organisatie van de algemene introductieweek voor eerstejaars. Ik was secretaris, deed de contacten met alle leveranciers en was verantwoordelijk voor de werving en begeleiding van 200 medewerkers. Het is fantastisch als alles in zo’n week dan op zijn plaats valt.

Nu zit ik in de universiteitsraad. Daarin adviseer en controleer je het bestuur van de universiteit over bijvoorbeeld de inrichting van het onderwijs, hetpersoneelsbeleid en de begroting. Dit is weer iets heel anders: met de introductie ben je heel concreet bezig en heb je eigenlijk meteen resultaat. Nu werk ik meer op de achtergrond, aan de lange termijn. Ik heb veel geleerd: in een team werken, een studentenfractie leiden, spreken in het openbaar, argumenteren en beleid vaststellen. En ik denk nu ook anders over mijn eigen toekomst.  Ik zie mezelf nu niet meer enkel als advocaat aan de slag gaan, maar ook wel in een meer beleidsmatige functie.

Zulk werk kost veel tijd, maar de RUG geeft je er ook een beurs voor. Inmiddels heb ik trouwens ook best weer zin om me volledig op mijn studie te storten en normaal in de collegebanken te zitten.’

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:12