Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderwijszakenBèta-bachelor studiekiezersOver studeren

Daniëlle van Goor

Doet er een tweede studie bij

‘Het eerste jaar studeren in Groningen is mij goed bevallen. Zo goed zelfs, dat ik heb besloten een tweede studie erbij te gaan doen. Naast bedrijfskunde wil ik psychologie gaan studeren. Als scholier verwachtte ik dat ik het op de universiteit heel druk zou krijgen. Dit viel me in het eerste blok mee. Het eindexamen op de middelbare school is een mooie overgang. De hoeveelheid stof van een eindexamen is namelijk vergelijkbaar met een tentamen. Verder heb je op de universiteit meer vrijheid, niemand zit achter je broek aan. Dat vind ik wel fijn, maar het kan natuurlijk ook een nadeel zijn.

In het begin van het eerste jaar kregen we een rondleiding. Dat ging erg snel. Er waren veel lokalen, alles werd snel uitgelegd. Het leek allemaal zo lastig, ik voelde me net een brugklasser. Later kom je erachter dat het allemaal wel meevalt. Nu voel ik me thuis op de universiteit. Ik heb in het eerste jaar niet meegedaan aan de introductie, omdat ik dat weekend ging verhuizen. Ik woon nu op kamers in Groningen, maar hiervoor woonde ik ook al in de stad. Ik had dus geen haast om iets te vinden, maar kwam toevallig een mooie kamer tegen. Het op mezelf wonen is erg leuk, na twee weken was ik al gewend. Ik vind het heerlijk om een avond alleen op de bank te hangen, maar net zo fijn om een avondje te stappen.

Naast mijn studie heb ik het afgelopen jaar genoeg tijd over gehouden. Een studie en bijbaantje was in het eerste jaar dan ook prima te combineren, maar omdat ik nu twee studies ga doen ben ik gestopt met werken. Verder zat ik afgelopen jaar bij een roeivereniging. Ook danste ik veel bij de ACLO, de studentensportstichting van de RUG en de Hanzehogeschool. Ik wil graag verder met dansen, dus misschien ga ik komend jaar een dansschool zoeken.’

Meer informatie:

Laatst gewijzigd:04 september 2018 09:53