Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Science and Engineering Education Bèta-bachelor studiekiezers Over studeren

Actief zijn naast je studie

Meekletsen, meedenken en meebeslissen

Groningen kent een stuk of tien algemene studentenverenigingen, met zeer uiteenlopende karakters: groot, klein, traditioneel, ‘nieuw’, christelijk, Fries. Ze zijn er vooral voor de gezelligheid. Om 's avonds na het studeren nog een pilsje te pakken en vrienden te zien, om te feesten en om nieuwe mensen te leren kennen. Maar ook om wat op te steken bij lezingen, of om samen met anderen je hobby's te beoefenen.

Behalve algemene studentenverenigingen zijn er ook studie- en faculteitsverenigingen. Die zijn verbonden aan een studie of een faculteit (een ‘verzameling’ van studies) en combineren het nuttige met het aangename. Ze organiseren activiteiten waarbij je je studiegenoten beter leert kennen, zoals excursies en feesten. Vaak kun je er ook studieboeken met korting bestellen.

Misschien wil je je straks inzetten voor de belangen van studenten. Meebeslissen over beleid, studieprogramma's en faciliteiten. Dat kan, als bestuurder bij een faculteit of in de Universiteitsraad. Of via Student en Stad, de politieke partij van en voor studenten, met een zetel in de gemeenteraad. Of wil je je straks verdiepen in internationale betrekkingen? In contact komen met buitenlandse studenten? De Amerikaanse presidentsverkiezingen een nacht lang op z'n Amerikaans volgen? Dan zijn de ‘internationale' studentenverenigingen misschien iets voor jou.

 

Kortom: mogelijkheden te over om ook naast je studie actief te zijn!

Laatst gewijzigd:09 april 2019 11:26