Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Science and EngineeringEducationBèta-bachelor studiekiezersOver studeren

Jiska Rutteman

Is vice-voorzitter van de Universiteitsraad

‘Actief zijn in verenigingen en besturen is ontzettend leuk en belangrijk. Je leert waar je goed in bent en kunt werken aan datgene waar je minder goed in bent. Ik ben grotendeels gevormd door de functies die ik heb vervuld, en heb straks een goede basis voor wanneer ik aan het werk ga.

Voordat ik vice-voorzitter van de Universiteitsraad werd, heb ik onder meer in het bestuur van roeivereniging Gyas gezeten en ben ik lid en voorzitter geweest van de Faculteitsraad. Organiseren en besturen beviel mij toen al erg goed, en toen de kans zich aandiende om dit te gaan doen, heb ik niet getwijfeld. Het leek mij een erg mooie ervaring en goede aanvulling op mijn kennis en vaardigheden. Een baan als deze kost zo’n zestig uur per week. Daarin ben ik veel aan het vergaderen en overleggen met het bestuur van de universiteit en met vertegenwoordigers van studenten. Je bent echt een aanspreekpunt voor studenten en constant aan het meedenken om zaken te verbeteren.

Hoewel ik nog niet vergadermoe ben, heb ik ook wel zin om straks weer te studeren. Natuurlijk heb ik wel vertraging opgelopen, maar van de universiteit krijg ik een jaar lang een beurs om dat op te vangen. De RUG vindt het heel belangrijk dat studenten bestuurswerk doen om zich te ontwikkelen.’

Laatst gewijzigd:09 april 2019 11:26