About usFaculty of Science and EngineeringEducationBèta-bachelor studiekiezersOver studeren

Faculty of Science and Engineering

Alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen zijn geclusterd in faculteiten. De Bètastudies zijn ondergebracht in de Faculty of Science and Engineering (FSE). De faculteit biedt een breed scala aan bachelor- en masteropleidingen. De meeste masters zijn Engelstalig en trekken ook buitenlandse studenten aan.

De relatie onderwijs/onderzoek is in de faculteit zeer hecht. Nieuwe ontwikkelingen op onderzoeksgebied worden in het onderwijs verwerkt, om studenten te stimuleren en kennis te laten maken met onderzoek. Onderwijs en onderzoek komen tenslotte daadwerkelijk samen tijdens stages en het afstudeeronderzoek. Deze kunnen uiteraard ook bij een andere universiteit of bij een bedrijf worden uitgevoerd.

Het onderwijs van de faculteit wordt verzorgd door 13 bacheloropleidingen en 26 masteropleidingen verdeeld in masters in levenswetenschappen en masters in natuur en techologie

De faculteit is gehuisvest op 5 verschillende locaties.

Neem een kijkje op de Zernikecampus via de 360 graden cam !

360 graden view - Zernikecampus (Nijenborgh)
Laatst gewijzigd:09 april 2019 11:26