Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderwijszakenBèta Masteropleidingen

Internationale verenigingen

Vind je het leuk om op internationaal niveau in de studentenwereld actief te zijn? Dan zijn de 'internationale' studentenverenigingen misschien iets voor jou. Je kunt er van alles doen, van het opvangen van buitenlandse studenten tot het volgen en/of organiseren van internationale congressen.
 
AEGEE, Association des Etats Generaux des Etudiants de l'Europe

Association des Etats Generaux des Etudiants de l'Europe. Een netwerk van ongeveer 271 studentenverenigingen verspreid over het hele Europese continent. AEGEE-Groningen is onderdeel van dit netwerk.

African Student Community

African Student Community (ASC) at the University of Groningen.

AIESEC

AIESEC is de grootst studentenorganisatie ter wereld, actief in 130 landen en groeiende. AIESEC biedt stage mogelijkheden en vrijwilligersprojecten in alle landen waar zij actief is en stimuleert deelnemers bewuster om te gaan met hun persoonlijke ontwikkeling.

ALAS: Vereniging voor Latijns-Amerikaanse studenten Groningen
Opgericht in oktober 2010. Een vereniging die open staat voor alle studenten uit Latijns Amerika aan de RUG én voor studenten uit andere landen met een interesse in de regio. Het huidige bestuur bestaat uit studenten uit Mexico, Argentinië en Peru. ALAS biedt een sociaal en cultureel netwerk. Daarnaast beantwoorden ze alle vragen van studenten die overwegen in Groningen te komen studeren.
Word lid van onze Facebook groep!
BEST, Board of European Students of Technology

BEST is a European wide association for students to participate in extra curricular knowledge and skills, while roaming Europe. It does this through its seasonal courses (similar to summer schools), engineering competitions and training network. There are currently 96 local groups and RUG has now got a BEST group since May 2017.

British and Irish community in Groningen

A page dedicated to the British and Irish Community in the Province or City of Groningen, Netherlands.

Chinese Students Association Groningen (ACSS)
Association for Chinese students and scholars at the University of Groningen.
ELSA (European Law Students Association)

European Law Student's Association. Een vereniging voor rechtenstudenten van alle richtingen in heel Europa.

ESN-Groningen

ESN is verantwoordelijk voor de opvang en introductie van buitenlandse studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen en organiseert voorlichtingsdagen over studeren in het buitenland voor Groningse studenten.

Groningen Indian Students Association (GISA)
Association for Indian students of the University of Groningen and the Hanzehogeschool (Facebook page).
GUTSA (Groningen University Turkish Student Organization)

Vereniging, opgericht door Turkse studenten, die activiteiten organiseert voor iedereen met een interesse in de Turkse cultuur.

HOST-ifes

HOST is een internationale studentenvereniging gebaseerd op christelijke waarden, met het doel om gastvrijheid te bieden aan internationale studenten van over de hele wereld, ongeacht je afkomst.

IFMSA

International Federation of Medical Students’ Associations. The IFMSA is represented in 98 countries and organizes internships, congresses, workshops, lectures and a lot more.

Jong Atlantisch Samenwerkings Orgaan Nederland (JASON)

JASON ziet als haar taak om bij te dragen aan een evenwichtige informatievoorziening over de Atlantische problematiek (primair) alsmede internationale betrekkingen in ruimere zin (secundair) door als forum te fungeren.

Nuffic

Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.

SIB-Groningen

SIB-Groningen is de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen, die elke maandagavond een lezing en een borrel organiseert. SIB heeft leden van allerlei verschillende studies, zowel Universiteit als HBO.

Stichting voor vluchteling-studenten UAF (University Assistance Fund)

UAF steunt vluchtelingen en asielzoekers bij hun studie in het hoger onderwijs.

Teimun
TEIMUN (The European International Model United Nations) organiseert elk jaar een conferentie in Den Haag. Tijdens deze conferentie komen studenten van over de hele wereld om mee te doen aan een VN (Verenigde Naties) –simulatie.
Vietnamese Students Association in Groningen

Vietnamese Student Association in Groningen: Community, connection, exchange of all information related to learning and life in Groningen and around the world for Vietnamese students who were, are and will be studying and working in Groningen.

printView this page in: English