Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderwijszakenBèta Masteropleidingen

De studentenstad Groningen

Studeren in Groningen betekent studeren in een echte studentenstad, die je snel en goed leert kennen tijdens je introductieperiode. Groningen heeft door de circa 56.000 studenten (universiteit en hbo) een extreem jonge bevolking, 1 op de 6 ‘Stadjers’ is student.

In Groningen is ruimte voor talent. Ruimte om te leren. Om te werken. Om te groeien. Om je verder te ontwikkelen. Om het beste uit jezelf te halen. Kortom, er gaat niets boven Groningen!

Het Geheim van Groningen ...

Er gaat niets boven Groningen

De universiteit maakt al sinds 1614 deel uit van de stad, en dat zie je. Studenten vind je overal terug: in de bijbanen in supermarkten; studerend in het Noorderplantsoen; 's avonds in het uitgaansleven; overal in het openbare leven bepalen de studenten de toon.

In de zomer is het goed toeven op de Groningse terrasjes

Wat Groningen nou zo speciaal maakt? Misschien de massa’s fietsen, de tientallen eetcafés, de vele bijbaantjes voor studenten. Misschien de compactheid van de stad. Misschien de grote sportevenementen. Misschien de kroegen, theaters of bioscopen. Misschien de vrije sluitingstijden van de horeca. Misschien de grote studentenpopulatie. Misschien de combinatie daarvan. Ach, het geheim van Groningen moet je zelf maar ontrafelen ...

Onvergetelijk

De stad heeft in ieder geval alles in huis om je een onvergetelijke studietijd te bezorgen. Groningen bruist, dat zal elke student je vertellen. Door de week, in het weekend en al helemaal in de zomer, tijdens je introductieperiode.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:11