Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderwijszakenBèta Masteropleidingen

Sport en cultuur

Sport

Sporten maakt een belangrijk deel uit van het leven van de Groningse student. In Groningen heb je het geluk om als student te kunnen sporten bij de beste en grootste studentensportorganisatie van Nederland, namelijk de ACLO.

Als student aan de Rijksuniversiteit Groningen of Hanzehogeschool heb je het recht om een ACLO-sportbewijs aan te schaffen. Voor een klein bedrag kun je een jaar lang onbeperkt sporten bij de ACLO. Ieder jaar schaffen 18.000 Groningse studenten zo'n ACLO-sportbewijs aan. Als ACLO-sporter heb je de keuze meer dan 85 verschillende sporten! Deze sporten zijn te beoefenen in de vorm van cursussen en algemene uren, via het vrij reserveren van banen of zalen, of bij één van de ruim 50 studentensportverenigingen van de ACLO.

Als aankomend student hoef je uiteindelijk maar één ding te onthouden:

Sporten in Groningen doe je bij de ACLO!  

Het Groninger Museum

Cultuur

Groningen staat bekend om zijn cultuuraanbod. Het markante Groninger Museum, festival Noorderzon, locatietheater, het muziekfestival Eurosonic/Noorderslag, opera’s in de open lucht… De USVA, het cultureel studentencentrum van de RUG, en haar twee theaterzalen dragen hun steentje bij aan dat klimaat. Je kunt er cultuur kijken, luisteren èn beoefenen. In de theaterzalen ga je naar dans-, muziek-, of cabaretvoorstellingen. Of je volgt een cursus, zodat je later zelf de planken op kunt. Jazz, theatersport, de tango dansen, video, t'ai chi - het kan allemaal. In het Universiteitstheater kun je diverse podiumvoorstellingen zien, van studenten en professionals. En dat natuurlijk voor een studentvriendelijke prijs!

Maar de RUG doet meer voor cultuurliefhebbers. Zo krijgt ieder jaar een student met het beste idee voor een cultureel project een beurs om zijn droom te realiseren. En ieder jaar wordt er een nieuwe huisdichter benoemd, die meerdere keren per jaar in versvorm een licht laat schijnen op universitaire gebeurtenissen.

Laatst gewijzigd:04 september 2018 09:19
printView this page in: Deutsch