Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderwijszakenBèta MasteropleidingenMSc in Natuur en Technologie

Interview met een master HMC-student

Hoe is het nou echt om de master Human-Machine Communication te doen? We vroegen aan de experts: de studenten zelf. Hieronder een impressie van Hendria van der Haar (23), toen zij bezig was met haar afstudeerproject in de richting van de Mens-Machine Communicatie.

"Ik rolde heel makkelijk het studentenleven binnen. Al snel had ik een aantal goede vrienden gevonden die ik nu ook nog heel vaak zie. Ook de studie bleek te voldoen aan mijn verwachtingen. Je leert van alles over het denken van de mens.

Binnen HMC vind ik het thema Cognitieve Ergonomie het leukst. Je maakt iets waardoor mensen makkelijker met computers kunnen werken. Ook in mijn toekomstige baan wil ik het grensvlak tussen computers en mensen opzoeken. Bijvoorbeeld leraren helpen met ICT-projecten in de klas of onderwijstoepassingen maken voor gehandicapte kinderen.

Mijn afstudeerproject sluit daar mooi bij aan. Ik maak een computermodel van hoe kinderen breuken leren. Met een goed model kun jij bij wijze van spreken in het hoofd van het kind kijken en daardoor zie je op welke punten het leren misgaat. Ik vind het afstudeerproject best lastig. Je moet zelf beslissen wat er gedaan moet worden en wanneer. Ik had vooral moeite om de grenzen van mijn project te bepalen.

Ik doe sinds kort aan karate en boksen bij een studentensportvereniging. Dat is hartstikke gezellig en stimulerend. Had ik eigenlijk al eerder moeten doen.

Ik denk dat Human-machine communication echt een master is voor mensen met een brede interesse. Je kunt zowel theoretisch als praktisch bezig en vooral dat laatste is mij goed bevallen."

--> Volgende pagina (Voorbeelden van afstudeerprojecten)

Laatst gewijzigd:04 september 2018 09:19
printView this page in: English