Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderwijszakenBèta MasteropleidingenMSc in Natuur en Technologie

Interview met een master AI-student

Hoe is het nou echt om de master Kunstmatige Intelligentie te doen? We vroegen het aan de experts: de studenten zelf. Hieronder volgt een impressie van Bob van der Vecht (22), toen hij aan het begin stond van zijn afstudeerproject in de richting van de master Kunstmatige Intelligentie.

"Voordat ik aan deze studie begon had ik het idee dat het een beetje spelen met robots was. Maar het bleek veel meer in te houden. De twee hoofdthema's van de master Kunstmatige Intelligentie - Multi Agent Sytemen en Autonome Systemen - vind ik het leukst. Tijdens een van de vakken heb ik met een paar andere studenten een computerprogramma gemaakt waar je tegen kunt kwartetten. Het blijkt dat de logica die achter dit spelletje zit nog helemaal niet zo simpel is.

Ik ben eerst begonnen met Natuurkunde, maar dat vond ik toch te eenzijdig. Bovendien had ik het gevoel dat ik alleen met insiders kon praten over wat ik leerde. Bij Kunstmatige Intelligentie heb ik dat helemaal niet. Ik lig lekker op schema met het studieprogramma. Ik hou genoeg tijd over voor andere dingen, zoals schaatsen en frisbeeën. Het enige nadeel is dat het allemaal zo snel gaat: m'n studententijd vliegt voorbij!

Binnenkort ga ik alweer aan mijn afstudeerproject beginnen. Het liefst ga ik naar het buitenland. Daar zijn hier bij Kunstmatige Intelligentie veel mogelijkheden voor. Misschien ga ik wel iets met robotvoetbal doen. Daar ben ik ook al mee bezig geweest bij het vak Robotica. Een robot is eigenlijk gewoon een computer op wieltjes. Probeer die maar eens goed te leren voetballen!"

--> Volgende pagina (Voorbeelden van afstudeerprojecten)

Laatst gewijzigd:11 oktober 2018 13:24
printView this page in: English