Over onsFaculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Excursie #WatNouEindeVanWinkels

Wanneer:vr 26-10-2018 15:00 - 19:00
Waar:Strabo, Herengracht 560, hoek Utrechtsestraat, Amsterdam
#WatNouEindeVanWinkels, over de zonnige toekomst van winkels, winkelcentra en winkelgebieden

In december 2013 is alumnus Hans van Tellingen begonnen met een artikelreeks over dit onderwerp. Inmiddels zijn negen delen verschenen in verschillende media en zijn de delen gebundeld in een boek dat op 2 juni 2016 is verschenen. Kernvragen die beantwoord worden tijdens deze excursie zijn: Is de toekomst echt zo dramatisch voor de winkels als sommige doemdenkers ons willen doen laten geloven? Zal internet leiden tot 30 tot 50% minder winkelvoorraad? Komen complete binnensteden leeg te staan?

De waarheid hierover kent vele gedaanten. En is in ieder geval lang niet zo somber als menigeen denkt. De toekomst voor fysieke winkels is zelfs bijzonder zonnig. In ieder geval ‘branchebreed’. Dus voor de sector als totaal. Hans neemt je mee in zijn verhaal dat zowel feitelijk als optimistisch is.

Programma:
15-15.30 uur: aanvang met koffie en thee
15.30-16.00 uur: lezing 'Wat nou einde van winkels' door alumnus Hans van Tellingen
16.00-17.00 uur: retailsafari Utrechtsestraat onder leiding van Jeroen Verwaaijen
Vanaf 17 uur: borrel

Datum: Vrijdag 26 oktober
Locatie: Strabo (www.strabo.nl/contact) (Herengracht 560, hoek Utrechtsestraat, Amsterdam)
Bijzonderheden: max 25 personen, gratis activiteit
Opgeven via https://tinyurl.com/eindevanwinkels, uiterlijk zondag 21 oktober.

Op dit moment is Hans bezig met deel 2 van #WatNouEindeVanWinkels. Dat boek komt in het najaar van 2018 uit. De titel zal zijn: “Waarom Stenen Winkels Winnen”. Reeds 12 hoofdstukken hiervan zijn al voorgepubliceerd in diverse media.