Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of PhilosophyOutreachStages & projecten

Voorbeelden

Hier vind je de verhalen van onze masterstudenten die stage gelopen hebben bij één van de stagepartners.

Iris Holman
Iris Holman

CMO STAMM: Iris Holman

Iris Holman liep in 2015 als masterstudent stage bij adviesbureau CMO STAMM.

‘Behalve Filosofie studeer ik ook Psychologie. Daar heb ik stage gelopen in een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik merkte toen dat het me heel erg boeide wat er op bestuurlijk niveau allemaal gebeurde. Zoiets wilde ik ook graag doen bij Wijsbegeerte, en ik heb een stage gevonden bij een adviesbureau, CMO STAMM. Vaak weten organisaties niet zo goed wat ze nou met een filosoof moeten, maar hier was een vrouw direct heel enthousiast.

Lees het hele interview met Iris Holman over haar stage

Fenna Wolthuis
Fenna Wolthuis

UMCG: Fenna Wolthuis

Fenna Wolthuis liep na afloop van haar Bachelor Filosofie stage in het UMCG bij de afdeling Ethiek.

'Het was wel spannend om na drie jaar theoretische colleges volgen en papers schrijven je opeens in een beroepspraktijk te begeven. Gelukkig bleek de kritische en nieuwsgierige houding die bij filosofie centraal staat ook in de praktijk van belang. Logisch denken en argumenteren zijn niet alleen bruikbaar bij het bestuderen van academische teksten, maar leiden ook tot creatieve en efficiënte oplossingen van organisatorische en praktische problemen.'

Lees het hele interview met Fenna Wolthuis over haar stage

Harmke Visser
Harmke Visser

Van Mesdagkliniek: Harmke Visser

Harmke Visser liep in het collegejaar 2013/2014 als masterstudent Filosofie stage bij het forensisch psychiatrisch centrum Dr. S. van Mesdag.

Als student Filosofie doe je veel vaardigheden op, maar kom je niet vanzelf in aanraking met de praktijk. Ik was erg benieuwd naar wat filosofie in de praktijk kan betekenen en welke bijdrage ik kan leveren. Ik studeer ook Psychologie en was al geïnteresseerd in de forensische kant van het vakgebied. De Van Mesdagkliniek is bovendien erg interessant omdat er zoveel ethische kwesties en belangen samenkomen. Tenslotte is de vraag naar de rol van TBS en hoe de maatschappij met TBS-patiënten zou moeten omgaan heel actueel.

Lees het hele interview met Harmke Visser over haar stage

Laatst gewijzigd:05 juni 2019 07:31