Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsAgenda

Fred Keijzer: Filosofie van de Toekomst - over nut en noodzaak van science fiction

Wanneer:vr 12-03-2010 om 20:30
Waar:INTheater/USVA, Munnekeholm 10, Groningen

Sciencefiction en filosofie hebben veel gemeen. Allebei hebben ze hun wortels in verwondering, twijfel en nieuwsgierigheid. Allebei bestaan ze uit een combinatie van speculatie en analyse.

Fred Keijzer is universitair docent bij de Faculteit Wijsbegeerte van Rijksuniversiteit Groningen. In april 2010 verschijnt zijn nieuwe boek Filosofie van de toekomst bij uitgeverij Lemniscaat.

Door het oog van de filosofie is een programma van de Groninger Stichting voor Wijsbegeerte, USVA, en STUFF, de studievereniging van filosofie. In het programma laten filosofen hun licht schijnen over kwesties van deze tijd aan de hand van film, interview en lezing.

Reserveren aanbevolen! via tel. 050-3634670. De entree bedraagt 5 euro (gratis voor donateurs, 4 euro voor studenten).