Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsNieuwsarchief

Veni-beurs voor Ronnie Hermens

28 juli 2017
Ronnie Hermens
Ronnie Hermens

De NWO heeft aan Ronnie Hermens een Veni-beurs toegekend voor zijn onderzoek: Maak dat de kat wijs!

Korte samenvatting:
Schrödinger ontdekte dat, wanneer we de kwantummechanica letterlijk nemen, katten soms zowel levend als dood zijn. Een niet-letterlijke lezing heeft dan de voorkeur. Recentelijk onderzoek stelt echter dat die optie onhoudbaar is. In dit project wordt onderzocht wat de precieze gevolgen zijn van dat onderzoek.

Ronnie Hermens promoveerde op 25 januari 2016 bij Jan-Willem Romeijn op het proefschrift genaamd Filosofie van de quantumkanstheorie.

Bekendmaking Veni-toekenningen NWO (28 juli 2017)


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:12 januari 2018 17:25
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.

 • 28 november 2017

  ERC-beurzen helpen drie RUG-wetenschappers naar de top

  Drie onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben een ERC Consolidator Grant toegekend gekregen. Het gaat om Catarina Dutilh Novaes, Ming Cao en Syuzanna R. Harutyunyan. De European Research Council (ERC) kent deze persoonsgebonden subsidies...

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...