Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsNieuwsarchief

Veni-beurs voor Ronnie Hermens

28 juli 2017
Ronnie Hermens
Ronnie Hermens

De NWO heeft aan Ronnie Hermens een Veni-beurs toegekend voor zijn onderzoek: Maak dat de kat wijs!

Korte samenvatting:
Schrödinger ontdekte dat, wanneer we de kwantummechanica letterlijk nemen, katten soms zowel levend als dood zijn. Een niet-letterlijke lezing heeft dan de voorkeur. Recentelijk onderzoek stelt echter dat die optie onhoudbaar is. In dit project wordt onderzocht wat de precieze gevolgen zijn van dat onderzoek.

Ronnie Hermens promoveerde op 25 januari 2016 bij Jan-Willem Romeijn op het proefschrift genaamd Filosofie van de quantumkanstheorie.

Bekendmaking Veni-toekenningen NWO (28 juli 2017)


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:12 januari 2018 17:25
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...