Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsNieuwsarchief

Hanna van Loo wint wetenschapsprijs

18 april 2017
Hanna van Loo

Hanna van Loo, alumna van de Faculteit Wijsbegeerte en Medische Wetenschappen, heeft met haar proefschrift “Data-driven subtypes of major depressive disorder” de Ramaermedaille en een cheque t.w.v. €5000 gewonnen.

Deze wetenschapsprijs wordt door de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie elke twee jaar uitgereikt aan de Nederlander (psychiater) die in de voorgaande twee jaren de meest verdienstelijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de psychiatrische wetenschap en in het bijzonder de klinische psychiatrie. Uit het persbericht van de NVvP:

"Het proefschrift van Hanna van Loo werd verkozen omwille van de zeer heldere en integratieve wijze van denken en schrijven over het heterogene concept van depressie. De combinatie van sterke theorie- en hypothesevorming, de interpretatie van de complexe en innovatieve data-analysen technieken en de wetenschapsfilosofische kant van de thematiek zijn indrukwekkend.

Het proefschrift omvat negen publicaties in hoogwaardige medische en filosofische wetenschappelijke tijdschriften, waarbij van Loo acht maal eerste auteur en eenmaal tweede auteur is. Haar proefschrift ontving het cum laude predicaat. Eerder ontving zij de prijs voor het beste proefschrift van de faculteit geneeskunde van het UMCG (2015) en werd haar werk verkozen tot beste proefschrift van de hele Rijksuniversiteit Groningen (2015-2016). Zij heeft de studies geneeskunde en filosofie beide cum laude afgerond."

De Faculteit Wijsbegeerte feliciteert Hanna van Loo van harte, alsmede haar promotieteam, in het bijzonder prof. dr. Jan-Willem Romeijn, staflid van de Faculteit Wijsbegeerte.

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de NVVP


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:24 april 2017 09:40

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...