Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of PhilosophyNewsNews archive

Hanna van Loo wint wetenschapsprijs

18 april 2017
Hanna van Loo

Hanna van Loo, alumna van de Faculteit Wijsbegeerte en Medische Wetenschappen, heeft met haar proefschrift “Data-driven subtypes of major depressive disorder” de Ramaermedaille en een cheque t.w.v. €5000 gewonnen.

Deze wetenschapsprijs wordt door de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie elke twee jaar uitgereikt aan de Nederlander (psychiater) die in de voorgaande twee jaren de meest verdienstelijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de psychiatrische wetenschap en in het bijzonder de klinische psychiatrie. Uit het persbericht van de NVvP:

"Het proefschrift van Hanna van Loo werd verkozen omwille van de zeer heldere en integratieve wijze van denken en schrijven over het heterogene concept van depressie. De combinatie van sterke theorie- en hypothesevorming, de interpretatie van de complexe en innovatieve data-analysen technieken en de wetenschapsfilosofische kant van de thematiek zijn indrukwekkend.

Het proefschrift omvat negen publicaties in hoogwaardige medische en filosofische wetenschappelijke tijdschriften, waarbij van Loo acht maal eerste auteur en eenmaal tweede auteur is. Haar proefschrift ontving het cum laude predicaat. Eerder ontving zij de prijs voor het beste proefschrift van de faculteit geneeskunde van het UMCG (2015) en werd haar werk verkozen tot beste proefschrift van de hele Rijksuniversiteit Groningen (2015-2016). Zij heeft de studies geneeskunde en filosofie beide cum laude afgerond."

De Faculteit Wijsbegeerte feliciteert Hanna van Loo van harte, alsmede haar promotieteam, in het bijzonder prof. dr. Jan-Willem Romeijn, staflid van de Faculteit Wijsbegeerte.

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de NVVP


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:24 april 2017 09:40

Meer nieuws

 • 20 mei 2019

  Aanstaand eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 25 april 2019

  Visitatiecommissie beoordeelt Gronings filosofieonderzoek als "excellent"

  De landelijke visitatiecommissie prijst de hoge kwaliteit en het internatonale karakter van het filosofieonderzoek en het grote succes in het verwerven van NWO-onderzoekssubsidies van de Faculteit Wijsbegeerte van de RUG.

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.