Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsNieuwsarchief

Twee Veni-beurzen bij Wijsbegeerte: Han Thomas Adriaenssen en Andrea Sangiacomo

17 juli 2015
Andrea Sangiacomo (met Baruch Spinoza)

Met veel plezier kondigen we aan dat de NWO aan twee van onze onderzoekers een Veni-subsidie heeft toegekend. Beiden zijn lid van de vakgroep Geschiedenis van de Filosofie van de Faculteit Wijsbegeerte.

Occasionalism and the secularization of early modern science: Understanding the dismissal of divine action during the scientific revolution
Andrea Sangiacomo

In de zeventiende eeuw was de wetenschap nog theologisch gefundeerd, in de achttiende eeuw ogenschijnlijk niet meer. Waarom vond deze verandering plaats? Dit project onderzoekt hoe de secularisering van de wetenschap werd gestimuleerd door de reacties van enkele natuurfilosofen op de "occasionalistische" stelling dat God voortdurend in de natuur ingrijpt.

Profielpagina Andrea Sangiacomo

Han Thomas Adriaenssen
Han Thomas Adriaenssen
Modernity Contested. The Aristotelian Challenge to Early-Modern Science and Philosophy
Han Thomas Adriaenssen

In de zeventiende eeuw braken Descartes en zijn volgers met het Middeleeuwse wereldbeeld. Maar hun pogingen tot vernieuwing werden permanent op de proef gesteld door conservatieve denkers. Dit project onderzoekt hoe zij uitdagingen formuleerden voor nieuwe theorieën, en zo een belangrijke bijdrage leverden aan filosofische ontwikkelingen in de Gouden Eeuw.

Profielpagina Han Thomas Adriaenssen

Meer informatie

Persbericht NWO Veni juli 2015

Overzicht toekenningen NWO Geesteswetenschappen Veni juli 2015


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:06

Meer nieuws