Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsNieuwsarchief

Jan Brouwer Scriptieprijs voor Sjoerd Griffioen

06 maart 2015

PhD student Sjoerd Griffioen heeft de Jan Brouwer Scriptieprijs gewonnen, uitgeloofd door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).

Het Hodshon Huis van de KHMW
Het Hodshon Huis van de KHMW

Sjoerd rondde zijn Research Master-opleiding aan onze faculteit af met een uitmuntende scriptie getiteld: Modernity and the Problem of its Christian Past. Blumenberg, Berger and Gauchet: ‘Geistesgeschichte’ and Essentially Contested Concepts in the Debate on Modernity and Secularisation' (augustus 2014). Deze scriptie geeft een diepgravende en vernieuwende analyse van de rol van religie in het postseculariseringsdebat, aan de hand van een kritische discussie van bekende deelnemers aan dit debat.

Afgelopen najaar werd Sjoerd aangesteld als PhD aan onze faculteit. Sjoerd viel al eerder in de prijzen: hij won namens onze faculteit in 2012 de GUF-100 prijs voor excellente studenten.

De Jan Brouwer Scriptieprijs bestaat uit een bedrag van 2000 euro; de uitreiking vindt plaats in april in het monumentale Hodshon Huis uit 1794, zetel van de KHMW, het oudste geleerde genootschap van Nederland, opgericht in 1752.

Sjoerd Griffioen


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:06

Meer nieuws