Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of PhilosophyNewsNews archive

Jan Brouwer Scriptieprijs voor Sjoerd Griffioen

06 maart 2015

PhD student Sjoerd Griffioen heeft de Jan Brouwer Scriptieprijs gewonnen, uitgeloofd door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).

Het Hodshon Huis van de KHMW
Het Hodshon Huis van de KHMW

Sjoerd rondde zijn Research Master-opleiding aan onze faculteit af met een uitmuntende scriptie getiteld: Modernity and the Problem of its Christian Past. Blumenberg, Berger and Gauchet: ‘Geistesgeschichte’ and Essentially Contested Concepts in the Debate on Modernity and Secularisation' (augustus 2014). Deze scriptie geeft een diepgravende en vernieuwende analyse van de rol van religie in het postseculariseringsdebat, aan de hand van een kritische discussie van bekende deelnemers aan dit debat.

Afgelopen najaar werd Sjoerd aangesteld als PhD aan onze faculteit. Sjoerd viel al eerder in de prijzen: hij won namens onze faculteit in 2012 de GUF-100 prijs voor excellente studenten.

De Jan Brouwer Scriptieprijs bestaat uit een bedrag van 2000 euro; de uitreiking vindt plaats in april in het monumentale Hodshon Huis uit 1794, zetel van de KHMW, het oudste geleerde genootschap van Nederland, opgericht in 1752.

Sjoerd Griffioen


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:06

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...