Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsNieuwsarchief

Nieuwsarchief 2005

December 2005

In december 2005 verschenen twee boeken waarin 37 filosofen en wetenschappers uit de hele wereld in discussie gaan met de Groningse wetenschapsfilosoof Theo Kuipers. De beide boeken, deel 1 en 2 van Essays in Debate with Theo Kuipers, bevatten tevens de reacties van Kuipers op de commentaren.

December 2005

Door NWO is aan Dr. Barteld Kooi is in het kader van de 'zgn 'Vernieuwingsimpuls' een VENI-subsidie toegekend voor zijn project Developing dynamic epistemic logic, guided by old paradoxes and new techniques. De subsidie bedraagt € 200.000 (voor drie jaar).

September 2005

Boudewijn de Bruin (postdoc) heeft een studieprijs gewonnen van de  Stichting Praemium Erasmianum. Deze stichting kent jaarlijks vijf studieprijzen toe aan jonge wetenschappelijke onderzoekers die een uitzonderlijke dissertatie hebben voltooid op het gebied van de geestes- en maatschappijwetenschappen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 3000.

September 2005

LUSTRUM. Op 21 september vierde de faculteit haar 40-jarig bestaan met o.a. een publiekslezing van Frits Bolkestein over "De rol van de intellectueel in het publieke debat".

Mei 2005

Prof. dr. T.A.F. Kuipers is opgenomen in 'de Keur der Wetenschap' (de 'etalage van de Nederlandse wetenschap'), waarin ruim 200 vooraanstaande onderzoekers met hun wetenschappelijke publicaties voor iedereen zichtbaar worden gemaakt.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:21