Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuws

Kwaliteitskeurmerk Topopleiding voor masteropleiding Filosofie

12 maart 2018

De nieuwe editie van de Keuzegids Masters 2018 is op 8 maart uitgekomen. Onze eenjarige masteropleiding Filosofie en onze tweejarige onderzoeksmaster Philosophy worden daarin uitzonderlijk hoog beoordeeld.

In de Keuzegids Masters 2018 zijn beschrijvingen opgenomen van alle masteropleidingen die officieel in Nederland zijn geregistreerd. Bij de meeste masters wordt bovendien met punten een kwaliteitsoordeel gegeven. Sommige studies zijn zo goed dat de redactie ze het label Topopleiding geeft (een score van 76 punten of meer). Landelijk kregen 157 masteropleidingen dit label. Van de masters van de RUG mogen zich 17 Topopleiding noemen.

Een van deze Topopleidingen is Filosofie, met 78 punten. Daarnaast is onze onderzoeksmaster de beste in zijn categorie (een gedeelde eerste plaats met Radboud Universiteit Nijmegen), met 74 punten.

De Rijksuniversiteit Groningen is bovendien als beste brede masteruniversiteit van Nederland uit de bus gekomen!

Laatst gewijzigd:19 maart 2018 12:03
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Jilin University visits Faculty of Philosophy

  A delegation from the School of Philosophy and Sociology of Jilin University (China) visited UG’s Faculty of Philosophy

 • 17 april 2018

  De filosoof als verbinder

  April: Maand van de Filosofie. Een goede aanleiding voor een gesprek met hoogleraar Wetenschapsfilosofie (en natuurkundige) Jan-Willem Romeijn over het pad van een wetenschapper en de verbindende kracht van nieuwsgierigheid en kennis.

 • 05 april 2018

  Dissertatieprijs voor Joost van Driessche

  Joost van Driessche is een van de vijf ontvangers van de Disstertatieprijs 2018, uitgereikt door Stichting Praemium Erasmianum