Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuws

Eddo Evink schrijft lesbrief over Jan Patočka

19 juni 2018

Eddo Evink (universitair docent aan de RUG, en tevens hoogleraar aan de Open Universiteit) heeft in het kader van de uitreiking van de Spinozalens een lesbrief geschreven over de Tsjechische filosoof Jan Patočka.

De Stichting Internationale Spinozaprijs reikt elke twee jaar Spinozalenzen uit aan een levende en aan een dode denker. De prijzen zijn gekoppeld aan een thema. Dit jaar is dat het thema ‘Europa’. De laureaten zijn de Franse politiek wetenschapper Dominique Moïsi (1946) en de Tsjechische filosoof Jan Patočka (1907-1977). Over de laatste heeft Eddo Evink een lesbrief geschreven voor het voortgezet onderwijs.

Jan Patočka was een filosoof die werkte in de traditie van de fenomenologie en voortbouwde op het denken van Edmund Husserl en Martin Heidegger. Hij was een vooraanstaand dissident in de Tsjechische intelligentsia onder het communistische regime, en speelde een belangrijke rol bij het ontstaan van de dissidentenbeweging Charta 77.

Lesbrief voor het voortgezet onderwijs

De lesbrief (gratis download) en een kort interview

Laatst gewijzigd:20 juli 2018 13:51

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...

 • 10 september 2018

  Justin Bruner and Ryan Doody join the Centre for PPE

  Starting in the new academic year, our Centre for Philosophy, Politics and Economics will have two new members: Justin Bruner and Ryan Doody.