Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuws

Laatste nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van de laatst verschenen nieuwsberichten.

JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen
Wanneer:10 december 2018

Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

Botsen op de sociale snelweg
Wanneer:04 december 2018

Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en Politieke Filosofie: ‘Als filosoof probeer ik het grotere plaatje te schetsen, je zou kunnen zeggen dat ik de verkeersregels van de maatschappij bestudeer.’ Een filosoof als maatschappelijke verkeersregelaar, hoe werkt dat?

Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen
Wanneer:15 november 2018

De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten.

Justin Bruner and Ryan Doody join the Centre for PPE
Wanneer:10 september 2018

Starting in the new academic year, our Centre for Philosophy, Politics and Economics will have two new members: Justin Bruner and Ryan Doody.

Fred Keijzer benoemd tot vice-decaan van de Faculteit Wijsbegeerte
Wanneer:04 september 2018

Dr. Fred Keijzer, universitair hoofddocent Theoretische Filosofie en VIDI-laureaat, is benoemd tot vice-decaan van de faculteit Wijsbegeerte

ERC-beurs voor Andrea Sangiacomo
Wanneer:27 juli 2018

De European Research Council (ERC) heeft een onderzoeksbeurs toegekend aan Andrea Sangiacomo.

printView this page in: English