Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteKenniscentrum Filosofie

Over het KCF

Over het Kenniscentrum Filosofie
Over het Kenniscentrum Filosofie

Missie

Het Kenniscentrum Filosofie wil een maatschappelijke bijdrage leveren door filosofisch onderzoek beschikbaar te stellen voor een breed publiek en toe te passen op maatschappelijke vraagstukken. Het centrum functioneert dus in twee verschijningsvormen: als kennisbank en als wetenschapswinkel.

Kennisbank

Houdt een bepaald vraagstuk u bezig en bent u benieuwd hoe filosofen hier tegenwoordig tegenaan kijken? Via deze website kunt u kennismaken met maatschappelijk relevant filosofisch onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, en met de mensen die bij ons dit onderzoek doen.

Wetenschapswinkel

Medewerkers en studenten van de Faculteit Wijsbegeerte werken aan onderzoeksopdrachten voor verschillende maatschappelijke organisaties en bedrijven, soms via stages, soms via betaald of onbetaald opdrachtonderzoek. Via deze website kunt u een indruk krijgen van het soort onderzoeksopdrachten en stages waar studenten en medewerkers bij betrokken waren.

Sanne Raap (voormalig KCF-coördinator) schreef een column (over onze poster) en een interview met Jan Albert van Laar voor het Jaaroverzicht Wetenschapswinkels 2016 en ze schreef samen met Marc Pauly over het KCF voor het Jaaroverzicht Wetenschapswinkels 2014.

Contact

Heeft u zelf een onderzoeksvraag met een filosofische component? Neem dan contact met ons op !

kcf@rug.nl

Laatst gewijzigd:07 januari 2019 14:35