Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteKenniscentrum FilosofieOnze mensen

Emar Maier

taalfilosofie, logica
Emar Maier
Emar Maier
Bio

Emar Maier is postdoc onderzoeker. Hij promoveerde in 2006 in Nijmegen op een proefschrift over de semantiek van attitude toeschrijvingen. Na zijn promotie deed hij verder onderzoek in Nijmegen en aan het Institute for Logic Language and Computation (ILLC) in Amsterdam.

Werkterrein

De expertise van Emar Maier betreft de taalfilosofie. Zijn huidige onderzoek richt zich op het grijze gebied tussen directe en indirecte spraak en combineert inzichten uit de taalfilosofie en formele semantiek met empirisch onderzoek. Een belangrijk aspect van het menselijk taalvermogen is dat het de mogelijkheid biedt om andermans woorden of gedachten weer te geven. Op school leer je dat er twee manieren zijn om andermans woorden weer te geven: direct (hij zegt: "jij bent geniaal") en indirect (hij zegt dat ik geniaal ben). Maar hoe hard is deze tweedeling?

Naast taalfilosofie interesseert Emar Maier zich in de Logica, Filosofie van de Cognitieve Wetenschappen en de Philosophy of Mind. Hij geeft colleges over o.a. Taalfilosofie en Semantiek.

Activiteiten

Beurzen

Laatst gewijzigd:04 april 2017 14:00