Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteKenniscentrum FilosofieOnze mensen

Catarina Dutilh Novaes

logica, geschiedenis van de filosofie
Catarina Dutilh Novaes
Catarina Dutilh Novaes
Bio

Catarina Dutilh Novaes studeerde filosofie (met een minor in de wiskunde) en logica aan de Universiteit van Sao Paulo en Amsterdam. Ze promoveerde in Leiden in Middeleeuwse logica en semantiek (cum laude) en werkte daarna als onderzoeker in New York. Momenteel heeft zij een aanstelling als Universitair Hoofddocent en Rosalind Franklin Fellow bij Faculteit Wijsbegeerte en is daarnaast als extern lid verbonden aan het Munich Center for Mathematical Philosophy (LMU). Catarina Dutilh Novaes doceert verschillende vakken zoals Paradoxen, Filosofie van de cognitiewetenschappen en De filosofie van Wittgenstein.

Persoonlijke website

Werkterrein

De expertise van Catarina Dutilh Novaes betreft de filosofie en geschiedenis van de logica en wiskunde. Door middel van onderzoek naar de eigenschappen van een wiskundig bewijs en de praktijk van de wiskunde zoekt Catarina Dutilh Novaes een antwoord op de vraag hoe mensen redeneren. In dit kader werkt zij nauw samen met cognitiewetenschappers zoals psychologen. Op het moment leidt Catarina Dutilh Novaes een onderzoek naar de oorsprong van deductief redeneren bij o.a. Aristoteles, Plato en Euclides.

Activiteiten
Lezingen (een selectie)
  • Catarina Dutilh Novaes geeft af en toe lezingen over wiskunde en redeneren, zoals tijdens het Congres 'Leve de Wiskunde' op de Universiteit van Amsterdam.
Blogs
Publiekspublicaties
Prijzen/ Beurzen
  • NWO VIDI-beurs voor het onderzoeksproject ‘The Roots of Deduction’ (2011-2016)
  • NWO VENI-beurs (2007-2011)
Laatst gewijzigd:08 november 2016 14:49