Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteKenniscentrum FilosofieOnze mensen

Barteld Kooi

logica, informatica
Barteld Kooi
Barteld Kooi
Bio

Barteld Kooi is vicedecaan van de Faculteit Wijsbegeerte en hoogleraar Logica en Argumentatietheorie. Hij studeerde filosofie in Groningen en promoveerde in de informatica in 2003 met een proefschrift over epistemische logica. In 2005 ontving hij een NWO Veni Beurs voor het onderzoeksproject Developing Dynamic Epistemic Logic Guided by Old Paradoxes and New Techniques. In 2009 ontving hij een NWO Vidi Beurs voor het onderzoeks project Logics for Intelligent Interaction: Expressivity and Succinctness .

Werkterrein

Het onderzoek van Barteld Kooi betreft de vraag wat er gebeurt wanneer informatie gedeeld wordt. Wat weet een groep eigenlijk wanneer bepaalde informatie beschikbaar is? Verschillende vormen van zogenaamde intelligente interactie zadelen ons op met puzzels en deze vormen het werkterrein van de logicus. De oplossing van deze puzzels vindt vervolgens haar toepassing in bijvoorbeeld de veiligheid van ICT.

Activiteiten

Barteld Kooi lost niet alleen graag puzzels op, hij maakt logica ook toegankelijk en aantrekkelijk voor anderen. Zo verzon hij enkele vragen van de Nationale Wetenschapsquiz 2013, geeft hij af en toe gastlessen en stelt hij de kwaliteit van het publieke debat aan de kaak:

Lezingen (een selectie):
Over logische puzzels:
Publiekspublicaties:

Laatst gewijzigd:04 april 2017 14:03