Expertisecentrum Vinci en SNN starten derde ronde Noord-Nederlandse Innovatiemonitor

Deze maand onderzoekt expertisecentrum Vinci in samenwerking met het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) opnieuw de innovatiekracht van het noordelijke MKB. In de derde ronde van dit onderzoek ontvangen deelnemende ondernemers voor het eerst een Innovatiepaspoort.
Vinci en het SNN brengen middels de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor jaarlijks de innovatieactiviteiten, -investeringen en -prestaties van MKB-bedrijven uit Noord-Nederland in kaart. In deze derde editie staan de volgende thema’s centraal: (i) lean innovatie, (ii) innovatienetwerken, (iii) exporteren van innovatie en (iv) intellectuele eigendom van innovatie.
Noord-Nederlandse ondernemers zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Inschrijven is niet meer mogelijk.
Nieuw: het Innovatiepaspoort
Iedere ondernemer die deelneemt aan de Innovatiemonitor ontvangt een Innovatiepaspoort. In dit paspoort worden de innovatieactiviteiten en -prestaties van het bedrijf vergeleken met gelijksoortige bedrijven in Noord-Nederland. Prof.dr. Dries Faems, coördinator van de Innovatiemonitor, ziet het Innovatiepaspoort als een belangrijk hulpmiddel voor Noord-Nederlandse bedrijven: “We hebben de voorbije jaren stap voor stap de Innovatiemonitor uitgebouwd. We zijn nu op een punt gekomen dat we, samen met onze strategische partners, deze monitor echt als instrument willen gebruiken om Noord-Nederlandse bedrijven te helpen bij het identificeren en realiseren van nieuwe innovatiekansen.”
Over de Innovatiemonitor
De Noord-Nederlandse Innovatiemonitor is het resultaat van een strategische samenwerking tussen het expertisecentrum Vinci van de RUG en het SNN, die in 2016 is opgestart. Partners zijn TCNN, NOM, PNO en het Octrooicentrum Noord-Nederland. Doel van het Vinci Expertise Center is het bevorderen van de uitwisseling tussen wetenschap en praktijk op het werkveld van Innovatie Management & Strategie. Dit komt tot uiting in het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis voor de praktijk en het vanuit de praktijk leveren van een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek.
Meer informatie
Contact: Dries Faems, hoogleraar Innovatie & Organisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen
Laatst gewijzigd: | 31 januari 2023 11:33 |
Meer nieuws
-
24 oktober 2023
Co-creatie voor maatschappelijke uitdagingen
Samenwerking en interdisciplinariteit, het zijn twee thema’s die al jaren centraal staan in het werk van Iris Vis. Onlangs werd ze benoemd tot Captain of Science bij de Topsector Logistiek. Een positie waarover ze meer vertelt op een passende plek:...
-
13 oktober 2023
Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie
Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.
-
13 oktober 2023
Bloeddonors informeren over het gebruik van hun eerdere donaties verbetert het behoud van bloeddonors
Bloedbanken zouden donors moeten informeren over het gebruik van hun laatste donatie om toekomstige donaties te verhogen. Een nieuw onderzoek van Edlira Shehu (hoogleraar digitale marketing, Rijksuniversiteit Groningen), in samenwerking met Besarta...