Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBOrganisatie / FEBProfile

Paul Polman


Paul Polman, CEO van Unilever en alumnus van de FEB, ontving op 13 juni 2014 tijdens het 400-jarig bestaan van de RUG een maatschappelijk eredoctoraat van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaf op die dag bovendien een lezing bij de FEB over leiderschap en duurzaamheid.

Paul Polman
Paul Polman
RUG 400
Bekijk de foto's van de lezing op 13 juni

Polman dankt het eredoctoraat aan zijn uitzonderlijke drive om ondernemerschap en duurzame ontwikkeling succesvol te combineren. Niet alleen in zijn rol als CEO van Unilever, maar ook in zijn maatschappelijke functies, zoals onder andere de International Business Council van het World Economics Forum en de World Business Council for Sustainable Development.

Janka Stoker
Janka Stoker

"Polman zet zich in voor duurzaam ondernemerschap en is als alumnus van onze faculteit een inspirerend rolmodel voor de business leaders van de toekomst."

We kijken met zeer veel bewondering - en ook wel met gepaste trots op onze alumnus - naar de wijze waarop Polman succesvol leidinggeeft aan een van Nederlands belangrijkste en meest invloedrijke bedrijven ter wereld. Polman inspireert niet alleen de mensen in zijn eigen organisatie, maar is ook een voorbeeld voor anderen, vooral voor de toekomstige leiders die wij in Groningen opleiden.

In onze opleidingen economie en bedrijfskunde besteden we veel aandacht aan de interactie tussen organisaties en hun omgeving. De wijze waarop Polman bij Unilever consistent en waardegedreven leidinggeeft, stimuleert onze studenten om vanuit meervoudige perspectieven naar organisaties te kijken. Op allerlei manieren laat hij zien dat winst en duurzaamheid geen tegengestelde factoren hoeven te zijn.

FEB vice-decaan professor Janka Stoker, erepromotor van Polman


Curriculum vitae Polman

Paul G.J.M. Polman (1956) is alumnus van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij studeerde in 1977 af in de bedrijfseconomie in Groningen. Daarna behaalde hij aan de University of Cincinnati een Master in Economics en een MBA in Finance and International Marketing. Na zijn afstuderen ging hij werken bij Procter & Gamble, eerst als Cost Analyst. Van 1995-8 was hij Managing Director of P&G UK, aanluitend werd hij President Global Fabric Care tot 2001 en daarna Group President Europe.
In 2006 maakte hij de overstap naar Nestlé, waar hij CFO en head of the Americas werd. Daarna volgde hij op 1 januari 2009 Patrick Cescau op als CEO van Unilever.

In 2000 ontving Paul Polman een eredoctoraat van de Northumbria Universiteit, Newcastle en in 2009 van de University of Cincinnati.

Links
Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:10
printView this page in: English