Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons FEB Research / FEB FEB Research News News / FEB

Noord-Nederlandse ondernemers omarmen disruptieve technologieën

12 juli 2018
De Noord-Nederlandse Innovatiemonitor 2018
De Noord-Nederlandse Innovatiemonitor 2018

Internet of Things, Sensortechnologie, Robotisering en Big Data zijn disruptieve technologieën die populair zijn bij Noord-Nederlandse ondernemers. Dit blijkt uit de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor 2018 van de Rijksuniversiteit Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Van de bevraagde ondernemers is meer dan 52% met minstens één disruptieve technologie actief aan de slag. Disruptieve technologieën verwijzen naar nieuwe technologische ontwikkelingen die bestaande sectoren en markten kunnen ontwrichten. Andere bekende voorbeelden hiervan zijn de Blockchain-technologie en de opkomst van 3D-printing. In de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor 2018 is specifiek aandacht besteed aan de mate waarin het noordelijk midden- en kleinbedrijf (mkb) actief bezig is met disruptieve technologieën. Ondernemers in Noord-Nederland blijken deze technologieën te omarmen.

Lees de resultaten van de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor 2018 >>

Download het Noord-Nederlandse Innovatiemonitor hoofdrapport 2018 >>

Meer informatie?
Voor meer informatie over de Innovatiemonitor 2018, kunt u contact opnemen met prof. dr. Dries Faems, hoogleraar Innovatie & Organisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen: (d.l.m.faems@rug.nl of 050 36 37296).

Over de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor
De Noord-Nederlandse Innovatiemonitor is het resultaat van een strategische samenwerking tussen het expertisecentrum Vinci van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), die in 2015 is opgestart. Naast de RUG en het SNN zijn ook MKB Noord, VNO-NCW Noord, TCNN, NOM, PNO Consultants, de Water Alliance en het Octrooicentrum Nederland als strategische partners bij dit initiatief betrokken. In de monitor van 2018 staan de volgende thema’s centraal: financiering van innovatie, maatschappelijke versus economische innovatie doelstellingen, en nieuwe technologieën voor innovatie.

URL FEB
AACSB EQUIS logos
Laatst gewijzigd:29 februari 2024 10:02
View this page in: English

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...